ADEKVATAN POTEZ Kuleba dočekao Krivokapića u farmerkama, Podgorica ćuti
EPA

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitri Kuleba je crnogorskog kolegu Ranka Krivokapića dočekao u farmericama, džemperu i patikama, a zvanična Podgorica o tome ćuti za razliku od slučaja kada je srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović bivšeg premijera Zdravka Krivokapića u Beogradu dočekao u farmericama.

Novi šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić predvodi delegaciju Crne Gore na prvom neformalnom sastanku NATO ministara spoljnih poslova, koji se u ovom formatu juče i danas održava u Berlinu.

I dok je slučaj dočeka Zdravka Krivokapića u Beogradu na najvišem nivou u Podgorici komentarisan kao skandal, o susretu Ranka Krivokapića sa ukrajinskim kolegom se ćuti.

Podgorički portal Borba ironicnco primećuje da je to "možda do prezimena".

"Očigledno je da je domaćoj garnituri najbitnije napasti na susednu bratsku državu Srbiju, dok kad su neke druge zemlje u pitanju, niko se na ovu problematiku ne osvrće. Imajući u vidu i činjenicu da većina prozapadnih medija i političkih partija u Crnoj Gori bezuslovno staje na ukrajinsku stranu i poziva na zabranu ruskih pisaca, salata i mačaka, jasno je da tu leži razlog neosuđivanja ovakve diplomatije", piše Borba.

Ili je, konstatuju, bilo bitno samo napasti Srbiju, jer ona predstavlja jako pogodno tle za prikupljanje jeftinih poena, ne političkih , već tabloidnih.

 



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading