PREMIJER KRIVOKAPIĆ Direktno ulazimo u nemire i nestabilnost Crne Gore
EPA/BORIS PEJOVIC

Krivokapić je to rekao na marginama ekonomskog samita u Delfima, tokom susreta sa austrijskom ministarkom za Evropu i ustav Karolinom Edštadler, a tema tog susreta je bila kriza u Ukrajini i moguće reperkusije na Crnu Goru, kao i na njen ulazak u EU.

"Evropsko okruženje mora biti stabilno. Potencijalna manjinska vlada, ne može biti stabilna, jer je čine ideološki nespojive partije, a sama prekompozicija u parlamentu nije dovoljna za reforme, pogotovu ne uz podršku onih koji su korupcijom gušili sistem decenijama", rekao je Krivokapić.

Potrebno je, smatra odlazeći premier, da se nove mlade snage uključe u politiku, vrate etiku u tu delatnost od najvećeg značaja po društvo i pokažu da politika nije trgovina.

"Stvaranje te vlade zemlju bi direktno uvelo u nemire i nestabilnost, a potom bi kontrola same situacije bila jako teška, jer uvek postoje elementi koji koriste haos, a koji se može nadovezati na dešavanja u Ukrajini", upozorio je Krivokapić, preneo je portal podgoričkog Dana.

Krivokapić je ukazao da Crna Gora još nije krenula putem evroskepticizma, ali su aktuelna politička situacija i kriza demokratije poljuljale evropska uverenja određenog broja građana.

Komentari (0)

Loading