DRITAN POKLANJA KURTIJU DEO CRNE GORE!  Lider pokreta URA i premijer lažne države napravili dil
EPA

Premijer nepriznate države Kosovo Aljbin Kurti od Crne Gore želi da otme 8.200 hektara zemljišta koje se nalazi na teritoriji Ulcinja, a ovaj „posao“ dogovorio je sa Dritanom Abazovićem, mandatarom za sastav nove vlade Crne Gore. Otimanje zemljišta uvijeno je u priču o navodnoj demarkaciji granica nepriznatog Kosova i Crne Gore, a i sam Kurti najavio je pre nekoliko dana da će o ovoj temi biti reči nakon što u Podgorici bude formirana nova vlada koju bi trebalo da predvodi njegov komšija Dritan Abazović.

Tanjug

 

 

- Nadamo se da će Crna Gora uskoro imati novu vladu sa kojom ćemo moći da razgovaramo, da se pozabavimo i ovim pitanjem, za razliku od prethodne vlade koja je, osim Beograda, imala proruske elemente i, naravno, nije bilo uslova za takav dogovor, rekao je Kurti koji je ovom izjavom priznao da je otimanje zemljišta dogovorio upravo sa Dritanom Abazovićem koji je, kao i Aljbin Kurti, rođen u Ulcinju.

EPA

 

 

Reagujući na otimanje zemljišta, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da „teritorijalni apetiti“ Aljbina Kurtija jasno pokazuju zbog čega je srušena Vlada Crne Gore i smenjeno rukovodstvo tamošnje Skupštine. On je Dritana Abazovića pozvao da se okane ovog posla i da „smiri uzavrelog komšiju iz Ulcinja s kojim sarađuje u promociji nacionalističkih projekata“.

Foto: Printscreen

 

 

- Ovakvi teritorijalni apetiti Aljbina Kurtija pokazuju jasno zbog čega URA nije građanska partija nego našminkani nacionalistički krokodil, sa teritorijalnim, kulturnim i bezbednosnim pretenzijama prema Crnoj Gori - rekao je Milačić, koji je lidera Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića nazvao osobom kojoj su „fotelje vrednije od morala“.

- Sada je jasna cena najavljenog Jokovićevog učešća u Abazovićevoj manjinskoj vladi, kao i cena političkih mrvica za koje se prodao SNP, a kojih su se najeli i oni koji su davali garancije za Vladimira Jokovića da neće izdati i da je pouzdan i moralan čovek. Ne bi nas začudilo i da funkcioneri SNP za ovu uslugu od Abazovića i Kurtija dobiju poljoprivredne placeve na tzv. Kosovu, da sade praziluk u vreme nestašice - rekao je Milačić, i dodao da je jasno da su Milu Đukanoviću vredniji milioni opljačkanih evra od miliona kvadrata teritorije Crne Gore.

Iz kabineta Mila Đukanovića saopštili su da je razgraničenje između Crne Gore i tzv. Kosova završeno 2015. godine i da je taj sporazum stupio na snagu tri godine kasnije.

Foto: EPA

 

 

- Za početak, Crna Gora je država članica NATO. Kao dve države mi moramo da idemo dalje za bolji život naših građana - odgovorili su iz Đukanovićevog kabineta.

Poslanici tzv. Skupštine Kosova 21. marta 2018. godine sa 80 glasova „za“ i 11 „protiv“ usvojili su Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom. Zasedanje je prekidano četiri puta zbog toga što su poslanici Pokreta Samoopredeljenje u nekoliko navrata aktivirali suzavac. Oni su tvrdili da je Hašim Tači tada Crnoj Gori poklonio nekoliko hiljada hektara zemljišta.

 Provokacija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je izjava Aljbina Kurtija nedopustiva provokacija.

Foto: Printscreen

 

 

- Izjava gospodina Kurtija, kojom najavljuje opasne aspiracije narušavanja teritorijalnog integriteta Crne Gore, smatram nedopustivom provokacijom. Interesantno je da nema nikakve reakcije predsednika Crne Gore i neustavnog mandatara Dritana Abazovića - naveo je Krivokapić.

 

Komentari (2)

Loading
Crnogorav

27.03.2022 19:30

Dritan se nece sa ovim zadovoljiti. On ima ambicije da u CG pravi republjik od Ulcinja, Tuza, Bara, plava, rožaja, b.polja.. Kako se svadjamo zivi bili pa vidili

Zoran

27.03.2022 22:51

Ovim Milogorcima to i treba bravo Dritane!!!!Pretvori ih u Albaniju!!!