NJEGOV DPS JE I BLOKIRAO SKUPŠTINU OPŠTINE Đukanović raspisao prevremene izbore u primorskom gradu
Shuterstoock

Izbori će kako se navodi u Odluci biti održani 5. juna ove godine. Vlada je, pišu Vijesti, raspustila SO Tivat jer lokalni parlament već više od pola godine, nije obavljao svoju funkciju zato što su ga, nedolaskom na sednice i nedavanjem kvoruma za rad, blokirali odbornici opozicionih partija.

VESIĆ: SNS očekuje da osvoji apsolutnu većinu na parlamentarnim, beogradskim i svim lokalnim izborima

„Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u „Službenom listu Crne Gore“ i u „Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi“, navodi se u Odluci.

Vlada Crne Gore je na sednici 10. marta donela odluku o raspuštanju aktuelnog saziva SO Tivat i imenovanju Odbora poverenika koji će do izbora i konstituisanja novog saziva lokalnog parlamenta, preuzeti funkciju SO.

Vlada je, pišu Vijesti, raspustila SO Tivat jer lokalni parlament već više od pola godine, nije obavljao svoju funkciju zato što su ga, nedolaskom na sednice i nedavanjem kvoruma za rad, blokirali odbornici opozicionih partija DPS, SDP, SD i HGI.

DRON KOJI KORISTE UKRAJINSKE SNAGE PAO U ZAGREBU Revitalizovali letilice kako bi mogli da ih koriste u sukobu sa proruskim snagama

U Tivtu od lokalnih izbora 30. avgusta 2020. manjinsku vlast ima koalicija građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i "Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat".

Njima je podršku u parlamentu do septembra prošle godine, davao jedini odbornik SDP, ali je ta partija tada bez jasnijeg obrazloženja, odlučila da uskrati svoju podšku koaliciji građanskih listi.

BONUS KVOTA:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading