DEMOKRATSKI FRONT POGODIO U CENTAR Srbima nije mesto u Vladi koja je klasično prekrajanje izborne volje građana
EPA

DF je u saopštenju ponovio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u vladu koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik.

Čelnici DF-a obavljaju razgovore sa predsednicima opštinskih odobra saveza kako bi ta akcija, kako kažu, "urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om".

DF je je istovremeno upozorio sve koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje da alibi za to ne traže u, kako navode, "sramnim podmetačinama o DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još koalicionih partnera iz parlamentarne većine".

Dodaju da će svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao, kako navode, "običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića".

DF naglašava da nije niti će biti deo bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om i da će učiniti sve da kroz vaninstitucionalno delovanje s narodom zaustavi svaki pokušaj prevare.

- Jer jedini dogovor, koji imamo, jeste onaj što je sklopljen s narodom, koji nam je dao podršku i poverenje. I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promijenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Đukanovićem, koje se najavljuje - kažu iz tog saveza.

DF navodi da optužbe da će taj savez u toj budućoj manjinskoj Vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će, kako navode, biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjekta koji ide s DPS-om, doživljava samo kao završnu fazu "paranoje i razuzdane političke destrukcije".

DF dodaje da je njihova spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje otvorena opcija i da nema razumevanja za bilo koga ko ne želi da razgovara na tu temu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading