OGLASIO SE ABAZOVIĆ Odluka prethodne vlade biće poništena!
Tanjug

Reč je o izmenjenoj odluci koju je donela odlazeća Vlada prošle nedelje o sticanju crnogorskog državljanstva. Odluka stupa na snagu osam dana od objave u Službenom listu, a predviđa da se pod stavkom "10 godina boravka" smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

MUP je na tom dokumentu radio više od godinu, ali je povučen nakon protesta opozicije.

“Na osnovu člana 17 Zakona o crnogorskom državljanstvu („Službeni list CG”, br. 13/08, 40/10, 28/11, 46/11, 20/14, 54/16 i 73/19) Vlada Crne Gore je 4. februara 2022. godine, bez održavanja
sednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donela Odluku o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. Član 1: U Odluci o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom („Službeni list CG”, br. 47/08, 80/08, 30/10 i 56/12) u članu 2 stav 1 alineja 2 menja se i glasi: „- odobren stalni boravak i/ili odobren privremeni boravak u skladu sa zakonom kojim se uređuje boravak stranaca u Crnoj Gori”, navodi se u Službenom listu.

"DRITAN ABAZOVIĆ SE VRATIO U ZAGRLJAJ MAFIJE!" Medojević izneo jezive detalje o kriminalu u Crnoj Gori

Potpredsednik odlazeće Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je juče da će ta odluka biti poništena.

"Poništiće se takva odluka, ona ne može da dobije pravnu snagu jer nije dobila saglasnost MUP-a. Apelujem na kolege da u ovom tehničkom mandatu ne donose odluke koje mogu biti vrlo štetne. Protiv toga sam", kazao je Abazović.

Vlada je spornu odluku o izmenama za sticanje crnogorskog državljanstva donela na telefonskoj sednici dok je trajala rasprava u parlamentu o izglasavnju nepoverenja Vladi, 4. februara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading