"DRITAN ABAZOVIĆ SE VRATIO U ZAGRLJAJ MAFIJE!" Medojević izneo jezive detalje o kriminalu u Crnoj Gori
EPA

- Nije napravljena demontaža lopovsko-mafijaškog režima Mila Đukanovića. Pod dva, nije sistemski, politički, državnički napravljeno crnogorsko–srpsko pomirenje u okviru institucija sistema i u okviru postojećeg ustavnog poretka. I ono što je treće, nisu napravljene radikalne reforme političke i institucionalne, niti su napravljeni oni rezovi koji su trebali da otrgnu Crnu Goru iz smrtonosnog zagrljaja organizovanog kriminala i mafiju koju je uveo režim Mila Đukanovića u proteklih 30 godina - kazao je Medojević.

Uspostavljeni su novi kanali šverca iza kojih stoji vlast

Predsednik PzP je istakao da je dao ostavku na mesto poslanika jer nije mogao da “diže ruku i spušta glavu na lopovluk kriminal i korupciju koja se radi i pod okriljem ove vlade, a borio sam se i protiv režima Mila Đukanovića 30 godina”, i dodao da su uspostavljeni novi kanali šverca iza koje stoji ova vlast.

- Šverc cigareta i šverc kokaina će prestati kada se formira vlada u kojoj će biti ljudi koji ne primaju novac od švercera cigareta i švercera kokaina. Čim imate šverc, znate da neko iz vlasti prima novac. Ja nemam konkretne dokaze da li novac prima Zdravko Krivokapić ili Dritan Abazović, ali poznavajući modus operandi funkcionisanja švercerske, duvanske i narko mafije, apsolutno znam da se taj šverc ne može izvoditi bez znanja i odobrenja premijera, koordinatora službi bezbednosti, direktora policije, direktora carine i direktora ANB-a - dodao je Medojević.

 

 

On je kazao da se ne slaže sa direktorkom Uprave carina koja je kazala da se tokom evakuacije nakon dojave o bombi desila krađa cigareta.

- Juče nijedan kamion tokom evakuacije nije ušao ili izašao iz Luke Bar jer je bila policijska blokada. Direktorka obmanjuje javnost. Šverc se u kontinuitetu obavlja na razne načine. U toku prethodnih meseci ukradeno je sedam šlepera. Ko zna logistiku zna da se radi o složenom postupku koji se radi ručno. U magacinima Luke Bar za vreme ove vlade stiglo je 120 kontejnera cigareta u jednoj isporuci. Magacine u Slobodnoj zoni zakupljuju firme i naše službe znaju ko su vlasnici koji ih zakupljuju. U ovom trenutku, kad je došlo do promene parlamentarne većine, sumnjam da je i ona rezultat delovanja duvanske i narko mafije koji žele da zadrže svoje pozicije u institucijama - navodi Medojević.

Iz Luke Bar pored cigareta nestao i kokain

- Ova vlada se raspala i Abazović i URA ne žele da prave reformsku većinu sa poštenim, reformski orjentisanim političarima jer zna da bi sa DF-om u Vladi šverc bio prekinut istog časa. To je jedini razlog zašto nismo ušli u Vladu i nakon 30. avgusta. Dritan Abazović se vratio u zagrljaj mafije. Kad pravite dogovor sa mafijom, jedini motiv je novac. Ovakva vrsta banana države je postojala u Kolumbiji za vreme Pabla Eskobara, a danas u Crnoj Gori za vreme vladavine Gabrijela Eskobara - rekao je Medojević.

Vojislav Šešelj: Dritan Abazović se prodao

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je političku krizu u Crnoj Gori.

 

- Pao Krivokapić, razbio se kao kruška. Njega ne slušaju ni službenice u bifeu. Ne zna šta priča. Neće ni ovaj Dritan Abazović dugo. Ovo je samo vlada do novih izbora. Mislim da će biti novi izbori. Moraće - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS kaže da se Dritan Abazović prodao i da nije želeo da se Crna Gora uvede u reforme. 

- Hteo je da se dočeka velikih para i baš ga briga - rekao je Šešelj za jutarnji program TV Pink.

Lider radikala je dodao i da je Milo Đukanović izgubio autoritet i da je politički gotov.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Tozo

09.02.2022 17:13

Crnogorci su prodali svog Djeda i Oca i Poreklo cerke im se udaju za drugu veru unucad samo cujes Dino,Kemo,Kenan.....to je zalosno a Srbi su im najveci neprijatelji e jadni ste Milogorci sami sebi ste zabili noz u ledja

Roko

10.02.2022 10:45

Milogorci nisu crnogorci to je otpad od hiljadu ljudi

Vkadimir

10.02.2022 16:02

Eto jako nova vlast nije znala da vlada jer su amateri.Krjv je Krivokapic koji je duduk za pllitkku i nista sto je obecao nije uradio.Sram ga bilo.