DAN D U CRNOJ GORI Abazović preživeo, Krivokapić na tankom ledu!
EPA

 

Poslanici nisu usvojili dnevni red o smeni Abazovića pa se sve završilo za nekoliko minuta! Od 77 prisutnih u sali, njih 20 je bilo za dnevni red, 11 protiv i 46 uzdržano. Sednici su prisustvovali Krivokapić i Abazović. Na njihovim licima ocrtavali su se ogorčenje i zadovoljstvo. Nakon glasanja i izlaska iz skupštinske sale na novinarsko pitanje: "Šta ovo bi Dritane?" usledio je kratak odgovor potpredsednik Vlade:

- Narodna volja - rekao je Abazović. - A sutra će biti još manje glasova poslanika za podršku Vladi.

Nezadovoljstvo zbog opšte situacije iskazao je šef parlamenta i lider Demokrata Aleksa Bečić

Uvertira u to u kom pravcu bi mogla situacija mogla dalje da se razvija, bila je jučerašnja sednica parlamenta na kojoj je vicepremijer Dritan Abazović, grubo rečeno, "preživeo".

DAN D U CRNOJ GORI Abazović preživeo, Krivokapić na tankom ledu!

aloonline.me / Aleksandar Babović

 

 

Tačnije, ostao je na mestu potpredsednika Vlade nakon što je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić inicirao njegovu smenu, o čemu se Skupština juče nije ni izjašnjavala, jer čak ni dnevni red na kome je to bila jedina tačka nije usvojen.

Ali, tu nije kraj priče, jer se sutra očekuju još dve sednice parlamenta, prva na kojoj će se poslanici izjašnjavati o skraćenju mandata crnogorskoj Skupštini, i druga na kojoj će se izjašnjavati o inicijativi Abazovićevog pokreta URA i dela opozicionih poslanika za izglasavanje nepoverenja Krivokapićevom kabinetu.

DAN D U CRNOJ GORI Abazović preživeo, Krivokapić na tankom ledu!

Foto: EPA

 

Ukoliko se to desi, to bi mogao da bude uvod u formiranje nove Vlade, ali i put ka prevremenim izborima, a po mnogima i put za DPS Mila Đukanovića da se vrati na vlast.

Upravo to je juče sugerisao i još uvek aktuelni premijer Krivokapić, koji predviđa da bi danas mogao da ostane bez funkcije.

- Inicijativa za smenu Vlade je odavno isplanirana i sad se samo ulazi u završnicu tog plana - rekao je on, dodavši da zna da će na sutrašnjoj sednici biti izglasano nepoverenje njemu i njegovoj vladi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading