MASKE SU PALE Krivokapić: Đukanović dogovorio da ne budem premijer sutra
EPA

 

Crnogorski premijer je rekao da je ostao pri stavu požrtvovane borbe za zdravu Crnu Goru i dostojanstven život njenih građana.

"Spekulisalo se da ću podneti ostavku, neki su me nagovarali da je to najbolji put. Ja kažem da meni ništa ne znači hoću li biti premijer danas ili ijedan dan više. Želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori. Ja znam da ću prestati da budem premijer sledećeg dana, jer je to dogovorio gospodin Đukanović sa onim delom zajedničke koalicije koja je iskazana voljom građana 30. avgusta 2020", rekao je Krivokapić u obraćanju.

Shuterstoock

 

Rekao je da je saradnicima govorio da će "maske pasti", ali da nije dovoljno da one padnu, već da se "skinu do kraja".

"Maske su pale, ko to želi da vidi - može, ko ne želi, ne mora", naglasio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je rekao da je univerzitetski profesor, a da je u politiku ušao zbog Zakona o slobodi veroispovesti. Kazao je da je "ispunio amanet" prema čoveku kojem je obećao da će osim Zakona o slobodi veroispovesti biti povećane i zarade građana.

"Moj predlog za razrešenje Abazovića mogao je biti pokrenut i ranije. Ipak nisam želio da do poslednjeg trenutka započinjem proces u kom bi bio proglašen za krivca", istakao je.

Jutjub/ MINA

 

Krivokapić je kazao da ništa tajno nije radio.

"Ovu vladu rušili su njeni prvi prijatelji i njeni potonji neprijatelji. Rušili su je lobisti, regionalni političari... Sama od sebe pronalazila se gomila neprijatelja. Javljali su se pojedinci iz bivšeg režima... Nisam to dozvolio jer je jednom moralo to da prestane, jer mi nismo samo egzotična destinacija na lepom pragu Evrope. Zajednička akcija da se Vlada sruši od onih koji su kreirali tuđe nesreće", dodao je.

Rekao je da Vlada nije mogla preživeti "napad koji dolazi iznutra" i da je jedinstvo moralo da bude najveća snaga izvršne vlasti.

"Najviše su od ove Vlade dobili oni koji su najmanje radili i najviše galamili," zaključio je Krivokapić.

U crnogorskoj skupštini nije usvojen dnevni red na kojem je bio predlog premijera za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Komentari (0)

Loading