TAČNO U 11 SATI Krivokapić podnosi ostavku pre smene Abazovića?
EPA/BORIS PEJOVIC

Ovu informaciju saopštio je šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović, dodajući da se spekuliše da bi Krivokapić mogao već danas podneti ostavku!

- Posle 14 meseci slažem se sa francuskim filozofom da je politika sfinga iz basne i da proždire sve koji nemaju rešenje za njene zagonetke. Mislim da je crnogorska politička scena puna zagonetki. Ajde da vidimo koje je rešenje za ovu zagonetku - kazao je novinarima Radulović.

Uoči najavljene sednice oglasio se predsednik Vlade, poručujući da građani moraju biti svesni da padom Vlade koncentracija političke moći prelazi u ruke poraženog DPS-a i njegovog predsednika Mila Đukanovića.

- Upravo on dobija ogroman manevarski prostor da zloupotrebi Ustav i diktira političku dinamiku u Crnoj Gori. Pozivam one koji me optužuju da branim fotelju, da vrate mandate građanima i provere legitimitet svoje nove političke platforme na vanrednim parlamentarnim izborima - poručio je Krivokapić na "Tviteru".

Da aktuelna vlada broji poslednje dane uveren je lider Force Genci Nimanbegu. On je izjavio da su inicijative o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i skraćenja mandata Skupštini, samo reakcija na glavnu inicijativu o izglasavanju poverenja aktuelnoj vladi, a koju je potpisao dovoljan broj poslanika i da mogu jasno očekivati da bude podržana.

- Jasno je da vlada Zdravka Krivokapića broji poslednje dane. Od samog formiranja bilo je dosta devijacija i u demokratiji i u načinu na koji je zamišljena i kako je radila. Naš stav je jasan, što se tiče nepoverenja Vladi. Mandate će, 4. februara, izgubiti i Abazović i svi ministri u ovoj vladi - uveren je Nimanbegu.

Na pitanje novinara da li će podržati Abazovića kao mandatara za sastav buduće vlade, Nimanbegu kaže da bi albanskoj zajednici, ako bi se usko gledalo, bilo veoma drago da premijer Crne Gore bude Albanac.

Milan Knežević objavio skandalozan snimak - Alo.rs

Postojeća politička kriza i neminovnost pada vlade Zdravka Krivokapića 4. februara nameću vanredne parlamentarne izbore kao prirodno rešenje. Ovo poručuje politički analitičar i nekadašnji savetnik aktuelnog premijera Boško Vukićević, upozorivši da je neophodno detaljno "čišćenje" biračkog spiska, kao i insistiranje na daljem oslobađanju i dalje zarobljenih institucija, pre svih pravosudnih.

Glavni operativac Mila Đukanovića progovorio pred sudom - Alo.rs

- U tom smislu, formiranje neke vrste tehničke vlade, vremenski krajnje oročene, koja bi se bavila pre svega tim problematikama, može predstavljati pozitivan iskorak. Najgori scenario u procesu demokratizacije Crne Gore predstavljalo bi nuđenje DPS-u bilo kakve poluge odlučivanja. Ideja manjinske vlade sa spoljnom podrškom DPS-a je u potpunosti neprihvatljiva. Ona ne bi samo predstavljala obesmišljavanje izborne volje građana, već bi upravo onemogućila stvaranje uslova za prve fer i slobodne izbore - zaključuje Vukićević.

VLADA SE RASPADA

Bivši jugloslovenski diplomata i lider Demosa Miodrag Lekić uveren je da je vlada Zdravka Krivokapića završila svoju misiju.

- Ko može uopšte da brani Vladu u ovom trenutku kada je ona u rasulu. Nama treba ozbiljna vlada - ocenjuje Lekić.

MILO: MANJINSKA KAO IZLAZ

Demokratska partija socijalista spremna je da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rešenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi na čelu sa aktuelnom Vladom, izjavio je Milo Đukanović, lider ove stranke i predsednik države, u intervjuu agenciji MINA. On manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako kaže, sada ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rešenja za izlazak iz krize.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading