DEMOKRATSKI FRONT NIJE SPREMAN ZA EKSPERIMENTE Poručili Abazoviću da dalje neće moći
EPA

Reagujući na ideju Abazovićeve koalicije koja se izjasnila za manjinsku vladu, bez Demokratskog fronta i DPS-a, iz ovog saveza poručuju da je kriza u funkcioniranju postojeće vlade nastala upravo kao rezultat nepoštovanja demokratske volje građana i ignorisanja parlamentarne većine.

"Ta kriza se može rešiti samo poštovanjem te volje u dogovoru sa svima iz parlamentarne većine, bez novih eksperimenata...", poručeno je u saopštenju objavljenom na fejsbuk stranici DF-a.

STANKOVIĆ: Jačanjem Srbije rodio se "SRPSKI SVET", asimilacija i fizički nestanak Srba je za nama!

Pritom, ističu, svakako treba paziti da DPS-u ne treba ostaviti ni najmanju mogućnost da utiče bilo iz vlade ili kroz ulogu manjinskih pristalica.

DF je saglasan da je Crnoj Gori potrebna boja vlada, ona koja će, kako ističu, imati podršku većine i biti formirana na principima moderne demokratije, koja će garantovati jednakost i cenjenje svih različitosti i političkih posebnosti unutar pobedničke većine.

Proces izglasavanja nepoverenja sadašnjoj vladi u Skupštini predstavlja ranije postignut pošten i sadržajan dogovor svih poslanika parlamentarne većine o principima, prioritetima i sastavu buduće vlade, za koji su, kako poručuju iz DF-a, potpuno otvoreni.

Ističu i da prioritet DF-a nije rušenje aktuelne vlade, već izbor nove, koja će biti oslobođena svih slabosti, zbog kojih su, kako navode, "beskrupulozno i javno iznosili primedbe na njen rad, sastav i legitimitet".

JEDAN OD HEROJA LITIJA: Samo naša nesloga DPS spasava!

Poručuju da je ovo prilika da se otklone svi nedostaci iz rada vlasti aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, ali i da se bez žurbe buduća vlast liši svih opasnosti, slabosti i iskušenja.

"Koalicija "Za budućnost Crne Gore" pokazala je važnost međusobnog uvažavanja političkih partnera, što kao rezultat zajedničkih napora donosi realizaciju važnih promena u Crnoj Gori, ukoliko se poštuju različitosti", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading