"Demokratski front bi odlučno i hrabro demontirao bivši zločinački režim Mila Đukanovića!"
EPA/IGOR KUPLJENIK

On je istakao da je Vlada Zdravka Krivokapića trebala povući odlučne i bolne rezove, kao što radi svaka vlast koja je dolazila nakon diktatura. U proteklih godinu dana u Crnoj Gori, ocenjuje Vučurović,  tog diskontinuiteta sa diktaturom nema ili ga ima na kašičicu.

- Ovo što danas gledamo je kohabitacija i saradnja sa političkim krilom mafije. DF ne pristaje na to i ako budemo u prilici kojim slučajem, videćete kako izgleda obračun sa kriminalom i korupcijom- poručio je Vučurović i dodao:

- Nakon godinu dana rada Vlade Crne Gore mi se i dalje bavimo osobama koje su godinama služile bivšem režimu i bile prepoznate po služenju diktaturi. Mi i dalje imamo u Agenciji za sprečavanje korupcije one koji su i dan danas u zagrljaju DPS-a. Jedan od takvih je i Sreten Radonjić Radonjić koji je bio progonitelj DF-a. I sada kada smo mi deo parlamentarne većine, oni su i sada spremni da služe njemu i progone one sa druge strane. To dokazuju svakim danom, dok predsednik DPS-a ostaje potpuno netaknut, iako smo svedoci svakih 15 dana glavni akter afera koje se pokreću. Umesto tim poslovima da se bavi ASK, ona se bavi zaštitom korupcije Mila Đukanovića i kriminalne hobotnice koja se nalazi u njegovom gravitacionom polju- kazao je Vučurović.

Slike iz Skupštine Crne Gore pre dva dana kada su pojedinci iz DPS-a predstavljali pojedine budžetske jedinice najbolje je ogledalo današnjeg stanja u državi, ukazao je Vučurović.

-To je bio tragičan skup, ne govorim o svima, već o pojedincima, koji su se okupili. Ono je bila slika Crne Gore u kojoj jedna Vlada ne radi svoj posao i kada godinu dana nakon izbora imate ljude koji umesto da su u zatvoru, pojavljuju se ovde u Skupštini i govore koliko novca treba da dobiju neke od tih agencija i resora kojima upravljaju. Što reče kolega Milun Zogović u izjavi za Borbu “Tragikomično je čak i analizirati da i dalje istaknuti kadrovi DPS-a kroje sudbinu građanima Crne Gore”. Danas smo došli u tu situaciju da ljudi koji su davno trebali da budu procesuirani, i dalje kroje kapu građanima Crne Gore i to je problem koji se zove demontaža bivšeg režima. Ona nije postojala u proteklih godinu dana - zaključio je Vučurović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading