MILO UDARIO NA MOSKVU Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, postoje centri koji žele da vode Titovu spoljnu politiku
Shuterstoock

Crna Gora ni jednom nije bila u nedoumici kada je u pitanju evropski put bez obzira na uticaj Rusije, rekao je Đukanović.

“Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, a to je bila investicija u aluminijumsku industriju”, saopštio je Đukanović, dodajući da još postoje centri moći koji žele da vode Titovu spoljnu politiku, i da se oni koji vode takvu politiku nisu ni sami opredelili kom krugu žele da pripadnu.

“Mi smo Evropljani, mi se smatramo svojima na svom, ne tražimo dozvolu da se vratimo evropskoj kući. Naravno moramo da računamo na pravila ako želimo da budemo dio EU. I bez toga nema ozbiljne alternative. Šta je ozbiljna alternativa, ovo što se nudi iz Moskve? Da li neko ovde vidi ozbiljnu ponudu ili vidi samo destrukciju EU jedinstva i evropskog sistema vrednosti, to je ponuda koja je alternativa. I sad treba neko da prihvati. Mislim da je čak izlišno razgovarati na tu temu”, rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading