DPS BANDA LIKUJE Krivokapić pobegao od Medojevića, pa se odlučio za novi sraman potez
Foto: Ilustracija

Da je DPS bio u prilici da nekoga smeni u ovoh godinu dana sigurni smo da bi povukli isti potez kao Zdravko Krivokapić.

Politika Zdravka Krivokapića i njegove Vlade je identična politici DPS-a, smena svih onih koji znaju i koji su sposobni da rade, a unapređenje onih koji su spremni da klimaju glavom i da dižu ruke za sumanute predloge koji ovu državu vode u propast.

“Povećanje fiskalnih prihoda je jedini realan uspeh vlade Zdravka Krivokapića na ekonomskom planu, za prethodnih 10 i po meseci njenog mandata.

Fiskalni prihodi nisu porasli zato što je u našoj ekonomiji stvorena neka nova vrednost, već zbog toga što je povećana efikasnost naplate javnih prihoda, odnosno smanjena poreska evazija. Najzaslužniji za ovaj ovaj uspeh, kojim se toliko hvalisao ministar Milojko Mickej Spajić, je Aleksandar Damjanović, vd. direktora Uprave prihoda i carina”, kaže Igor Damjanović, ekonomista i politički analitičar.

Damjanović je od početka mandata radio bez ijednog pomoćnika, iako je postavljen na čelo tri nekadašnje uprave – poreske, carina i za igre na sreću. Prethodni direktori tri uprave imali su ukupno 11 pomoćnika.

Rad UPC obeležila je od imenovanja Damjanovića rekordna naplata prihoda zahvaljujući čemu je državna kasa četiri poslednja meseca u suficitu, suzbijanje sivog tržišta cigareta i rekordna zaplena 1,4 tone kokaina.

Ove dve stvari su za normalne ljude dovoljne da Damjanoviću daju pun mandat na pomenutu funkciju. Međutim, očigledno je da Krivokapić i Spajić imaju neke skrivene motive za smenu Damjanovića, koji je uspeo za kratko vreme da stane na put švercerima cigareta.

“Krivokapić je odobrio šverc 94 kontejnera cigareta u maju, a osnovano se sumnja da je on njegovi ljudi iz vrha vlasti uzeli između 9 i 10 miliona evra. I šta sad? Medo je opet u pravu. Da ima prst obraza i mrvu državničkog dostojanstva odmah bi Krivokapić podneo ostavku. Zbog šverca – saopštio je Nebojša Medojević, lider PzP-a prije par meseci.

Zdravko Krivokapić je odbio da se pojavi na sednici Odbora za bezbednost i da odgovori na optužbe Medojevića.

Odmah nakon Medojevićevih tvrdnji policija i carina su stopirali izvoz cigareta iz Luke Bar. Očigledno je to nekome zasmetalo pa je tražio smenu Damjanovića koji je samo radio svoj posao.

I tako je Aleksandar Damjanović pridružen Vladimiru Leposaviću, inače zaslužnom za jedini politički uspeh vlade – izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

Izgleda da premijer Zdravko Krivokapić može da oprosti sve, sem uspeh i rezultat.

Dosta je više igranja sa narodom i narodnom voljom, jer svakog četvrtka Krivokapić i poslušni ministri smenjuju jedan po jedan kadar koji se suprostvio DPS bandi.

Jasan je plan Krivokapića i Spajića, da na sednicama Vlade, svakog narednog četvrtka smenjuju jedan po jedan kadar koji im nije po volji i da na funkcije postavljaju svoje ljude koji treba sutra da budu funkcioneri njihove partije koju osnivaju.

Zato, vreme je za rekonstrukciju Vlade, a ukoliko političarima, odnosno, liderima parlamentarne većine ne dozvole da uđu u Vladu, a to su zaslužili rezultatom izbora, ova Vlada treba da bude poslata u prošlost, a tada ovaj premijer i većina ministara više neće moći da uđu u gradu Vlade ni kao obični građana da na arhivi zavedu ni običan dopis.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading