KNEŽEVIĆ REŠIO DA PREUZME KONTROLU U CRNOJ GORI Pozvao Abazovića na saslušanje, tajna služba je kompromitovana, moguća krv na ulicama
EPA/BORIS PEJOVIC

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao je kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i narkotika.

Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prišluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

- Sad se pojavljuje pitanje - ko je uključen i zobg čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale - rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je DF upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbjednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

- I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a - kazao je Knežević i dodao:

- Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije.

Knežević je govorio i o, kako je naveo, lažnom državnom udaru na izborni dan 2006. i nedavnom samoubistvu bivšeg funkconera ANB Luke Bulatovića, koji je iza sebe ostavio video poruku.

 

Komentari (0)

Loading