PODRŠKA KOSOVU OD BRAĆE IZ CRNE GORE Nismo zaboravili da su nam na silu oteli najsvetiji deo zemlje
Privatna arhiva

Lazarev Kosovski zavet od davne 1389. godine do dana današnjeg nikada nije izbledeo iz srca Srpskog naroda ma gde živeo širom vaseljene. Mi, Vaša braća iz Crne Gore, imamo posebnu emociju prema svakom, svakoj travci koja je iznikla iz krvi Hristove vojske koja je pala na Kosovu sve radi krsta i slobode.

Sa velikom ljubavlju prema Bogu naši slavni preci su gradili crkve i manastire na svetoj Srpskoj zemlji znajući da će sve te svetinje ostati bastion Pravoslavlja vekovima. Tamo gde su Arhangeli, Pećka patrijaršija, Dečani, Zočište i na stotine svetinja i tamo gde zvone pravoslavna zvona tu su granice naše zemlje.

Alo

 

Bez obzira na to da je te 2008. godine jednostrano proglašena nezavisnost Kosova uz pomoć onih koji nemaju svoju istoriju, Srpski narod ni u jednom trenutku nije priznao i prihvatio taj sramni čin svetskih moćnika.

Nismo mi Srbi se nikada bavili unutrašnjim stvarima bilo koje druge zemlje kao što su se oni bavili nama i na silu nam oteli najsvetiji deo zemlje na kome počiva naša istorija, navodi se u ovoj poruci.

Kao što se nismo bavili tako i nećemo, samo želimo da one koji su se odenuli uniformama vojske i policije takozvane republike Kosovo ostave naš narod na miru.

I ne samo to da više ne uznemiravaju naš narod već da odgovaraju za sva nepočinstva koja su učinili nad nedužnim civilima, za sva groblja koja su razrušili, za svaku kuću koju su zapalili, za svaku crkvu koju su razorili.

Mi Pravoslavni Hrišćani smo spremni da mnogo oprostimo ali nikada nećemo zaboraviti sva ta svirepa dela albanskih ekstremista. Zato draga braćo i sestre na Kosovu i Metohiji, mi Vaša braća iz Crne Gore se okupljamo u našim hramovima da se molimo raspetom Hristu, presvetoj Bogorodici i svim svetima da Vas sačuvaju u ovim teškim trenucima u kojima se braćo nalazite.

Nismo mi zaboravili Vaše poruke podrške koje ste nam upućivali svo vreme naše borbe za Svetinje u Crnoj Gori, zato na kraju svi mi Vaša braća od severa pa do mora jednoglasno kažemo:

NE DAMO KOSOVO I METOHIJU!

 

Komentari (0)

Loading