VUČUROVIĆ: Dosta je tajkunskih prevara- nema podrške za Vladu u kojoj ne bude Andrija Mandić!
Demokratski Front

DF i NOVA, poručuje Vučurović, više neće dozvoliti nove improvizacije i političke avanture “drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna koji nisu ni učestvovali u izborima, a željeli bi da sastavljaju vladu”.

“Nije tajna da to rade prvenstveno zbog vlastite računice jer u vremenu kada su zgrtali bogastvo, dok je Crna Gora gladovala, mnogo toga je “zarađeno” zahvaljujući određenim aranžmanima sa Milom Đukanovićem, a ne bi bilo za njih dobro da o tome govori neko u Vladi ili, recimo, to temeljito istraži. Naravno da moć koju nezasluženo zauzmu njihovi kadrovi može značajno pomoći uvećavanju njihovog bogatstva. Mašta onih kojima je gomilanje novca životni izbor nema granica kada je u pitanju broj kombinacija koje vode ka tom cilju. Mi smo davno registrovali da oni imaju naviku da drsko prisvajaju ono što je tuđe, a takva kleptomanija nigdje drugo u regionu nije viđena”, ističe Vučurović.

DF zahtijeva da njihovi lideri zauzmu ona mjesta u izvršnoj vlasti koja im je narod dao.

“Dakle, mi ne krademo tuđa mjesta u vladi, već preuzimamo direktnu odgovornost za realizaciju programa kojim smo pobijedili na izborima. Oko toga neće biti bilo kakvog pogađanja i dobro je da to sada znaju svi koji učestvuju u postizanju dogovora parlamentarne većine, a posebno oni koji su mislili da ucjenjuju ljude koji su godinama bili na prvoj liniji borbe protiv DPS i mafije”, ističe Vučurović.

“Zašto ovi drugocrnogorci i drugosrbijanci ove njihove predloge o formiranju vlade Crne Gore ne ponude evropskim demokratijama, pošto su im usta puna Evrope, zašto se ne kandiduju za Nobelovu nagradu nudeći vlastito otkriće o preuređenju demokratskih principa i standarda. Naravno da neće, jer oni dobro znaju da je sramotno nešto ovako pomenuti u pristojnom društvu. Takva drskost, da neko ko nije učestvovao na izborima, smije da bilo šta prigovori predsjednicima političkih stranaka čijom upornošću i snagom je oboren režim Mila Đukanovića, predstavlja ne samo neviđeni bezobrazluk nego i nitkovluk”, kazao je Vučurović.

Kao poslanik NSD i DF, kao jedan od osnivača NSD i stranke iz koje je nastao NSD, javno saopštava da neće glasati ni podržavati ni jednu Vladu u kojoj ne bude njihov predsednik Andrija Mandić.

“Znam da slično misle i sve moje kolege, a mi u NSD sigurno nećemo dozvoliti da nam neko ruši stranku tako što će našem predsjedniku Andriji Mandiću i NSD oduzeti ono što nam je narod dao. Za one kojima treba podsjećanje, Nova srpska demokratija je stranka sa najvećim brojem poslanika u parlamentarnoj većini, tri puta više od Ure, na primjer. Varaju se svi koji misle da ćemo našu organizaciju, koju smo decenijama stvarali, predati na volju i odlučivanje bilo kome, a to posebno nećemo dozvoliti drugocrnogorskim tajkunima okupljenim oko koncerna Vijesti. Pošto nijesu uspjeli da nađu partnere koji bi im služili među opozicionim poslanicima DPS-a, vjeruju da im to može poći za rukom kada su u pitanju oni koji su bolji, jači, čvršći i pošteniji od njihovih nekadašnjih ortaka. NSD i DF stoje čvrsto oslonjeni jedni na druge čekajući ili pošten dogovor ili nove izbore”, poručuje Vučurović.

Kako je istakao, DF ne želi da stoji u mjestu nego da ojača vladu sa liderima i pokrenu Crnu Goru i njene institucije koje su potpuno u blokadi.

“Mi smo krajnje korektno dali ovoj vladi 200 dana da isporuči rezultate, ali od svega imamo blokirane institucije a nema demontaža mafijaškog režima Mila Đukanovića. Imamo samo nova obećanja kao da im je neko do sada branio da sve to realizuju”, navodi Vučurović.

Kazao je da su i ranije odbijali razne ponude za ulazak u vlast.

“To nam to nije pripadalo i nismo željeli da imamo bilo šta sa režimom Mila Đukanovića, a baš nas interesuje kako bi se, da su bili u našoj poziciji, ponašali neki drugi koji danas na ovako podao način žele da prigrabe ono što pripada NSD i DF. Ovakva situacija je neodrživa i zbog toga što u vladi imamo lidera jedne od stranaka parlamentarne većine koji kroz djelovanje u vladi radi i na podizanju rejtinga svoje političke organizacije. I ako neko misli da mi treba da stojimo sa strane i aplaudiramo dok neke stranke koriste državne funkcije za sopstveno jačanje, onda se prevario. Mi smo korektan partner svima koji su korektni prema nama i zato očekujemo da, nakon godinu dana lutanja ove vlade, dođemo do rešenja”, zaključuje Vučurović.

Komentari (0)

Loading