SRBI SU NEBESKI NAROD Episkop Metodije- vladika ljubavi i brat svakog čoveka sa kojim se sreo
IN4S

Šef Kabineta Episkopa budimljansko-nikšićkog se osvrnuo i na reakcije koje je, kod jednog dela javnosti, izazvao nedavni skok padobranom vladike Metodija na Kapinom polju u Nikšiću.

- Nema bojazni, jer šta god da vladika Metodije radi to radi profesionalno, pa tako i taj skok padobranom, koji je izazvao buru reakcija i glasina koje idu čak i dotle da kažu da je naš vladika učestvovao u ratu u Sarajevu. Mi Srbi smo nebeski narod pa je prirodno da se, i fizički, ponekad spustimo sa neba“, šaljivo je kazao otac Mijajlo, naglasivši da vladika Metodije voli sport jer je spuštanje padobranom, pre svega, sport. Otac Mijajlo dodaje da to što se vladika ponekad spusti padobranom ili što je i on sam bio bio u 63. padobranskoj brigadi ne znači da su njih dvojica militantni.

Da podsetimo, vladika Metodije je poznat kao ljubitelj padobranstva.

Episkop budumljansko-nikšišćki Metodije, nedavno je skočio padobranom na Kapinom polju u Nikšiću.

- Vladika Metodije je u toku rata u Sarajevu bio veoma mlad tako da nije mogao biti učesnik ratnih dešavanja u ovom gradu. Istina je da je odrastao je u Sarajevu, ali je istina i da se tokom rata vratio, zajedno sa roditeljima i bratom i sestrom u svoju otadžbinu Crnu Goru. Naš dragi vladika samo molitvom i srcem brani svoj narod. Nikada nije koristio oružje niti je mogao biti pripadnik bilo kakvih jedinica koje su učestovale u ratnim dešavanjima. Na kraju svi mogu da izračunaju koliko je godina Vladika Metodije, koji je rođen 1976. godine imao u vreme rata u Sarajevu - kaže otac Mijajlo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading