ZAR JE ON EKSPERT? Dritan nema ni dan radnog staža u sektoru bezbednosti!
EPA

Demokrate su Građanski pokret URA pitali "za šta je konkretno ekspert čovek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac".

Demokrate su, između ostalog, optužile URU i da su sve "spremili da DPS pobedi na Cetinju. Građanski pokret URA prethodno je pitao Demokrate da li potpis njihovog lidera i predsednika Skupštine Alekse Bečića "i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine".

"Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma.

PRINTSCREEN YOUTUBE/AL JAZEERA BALKANS

 

Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa - beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da kada je GP URA sa DF-om "pisala tužilačke zakone suprotno evropskim standardima", da su ih vraćali na evropski put. "Kad ste dogovarali antievropski Tužilački savet, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste ignorisali poruke Vebera i Evropske komisije, mi smo vas vraćali na evropski put. Uostalom, zamislite "evopsku" partiju koja na stranačkim organima odlučuje o verskim obredima?! Evropski nema šta. Isto kao i DPS koji je na organima partije donosio odluke o osnivanju crkava. Razlika je samo u tome što oni imaju hrabrosti da istu priču pričaju i na lokalu i na državnom nivou, dok ste vi na lokalu za jedno, a na državnom nominalno za nešto drugo. 

 Dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska. Jer za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac?

Isti diskurs kao razbijeni DPS. O kakvoj ekspertizi mi tu uopšte govorimo? Ekspertizi za političko ucenjivanje, ili ekspertizi za odbijanje naređenja premijera i opstrukcije sprovođenja Ustava i zakona države Crne Gore što je zemlju moglo koštati užasne cene", navodi se u reagovanju Demorkata.

Navode i da je Bečićev potpis na Sporazumu, ali da je potpis URA "u fioci Aleksandra Vučića". "Sa kojim dogovarate Tužilački savet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvezde istih Vučićevih medija. Dok smo mi čvrsto stajali uz Ustav i zakone ove države da se ustoličenje mitropolita obavi na Cetinju, vi ste učinili sve da se to ne desi i da na taj način Veselin Veljović preuzme kontrolu nad situacijom, nakon čega bi zemlja bila u haosu. Sve ste spremili da DPS pobedi na Cetinju, a vaši postupci su dokaz da imate dogovor s njima i da samo tražite opravdanje da ga ozvaničite. Evo vam prilike: rušite Vladu", navodi se u reagovanju.

Youtube/Printscreen

 

Demokrate su tražile od URA da odgovori na više pitanja "ako smije". "Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbeđuje i ko su ti službenici? Ko drži Hotel Podgoricu i zašto tamo pripadnici Uprave policije nesu mogli da ugase muziku za vreme kovid mera? Gde su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu? Gdje trenutno radi sin Zoran Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori? Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a? Gdje radi Marko Lazović? Da li je tačno da je on zadužen za "zaštitu" lica koja su dobila status svedoka saradnika? Gde je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavriedio toliko vaše poverenje da ste ga postavili na poziciju savetnika direktora Uprave policije? Gdje je raspoređen Dejan Ostojić? Da li su ga na tu poziciju kvalifikovali batinjanje i kažnjavanje učesnika litija? Gdje su raspoređeni: Tiho Goranović, Darko Mađarić, Milovan Pavićević, Miloš Vučinić, Jovica Rečević, Veselin Magovčević, Drago Spičanović? Koje ste kriterijume imali prilikom biranja ljudi kojima najviše vjerujete?

Profesionalnost, doslednost, uzornost i moralne kriterijume niste, pa nam objasnite koje kriterijume jeste. Gde vam je Simijanović, vaš aktivista iz Bara, kog ste predstavljali kao američkog zvaničnika? Koji vam je beogradski tabloid omiljeni i čime ste zavredili tu promociju", pitanja su koja su iz Demokratske Crne Gore postavili GP URA.

Tvrde da kada URA odgovori na ova pitanja, "biće jasno i vaše delovanje u sektoru bezbednosti". "A radi pune informacije dužni ste da obrazložite javnosti zašto ste izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha? Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi se oslobodite odgovornosti? Neka javnost zna i da ste sa DF-om dogovarali partijske kandidate kako biste istrgovali sa nezavisnim institucijama. Mislili ste da će vam to proći? Kad odgovorite na ovo, a nećete to unapred znamo, ima toga još. Samo polako", navodi se između ostalog u reagovanju.

Komentari (1)

Loading
Ruzica

16.09.2021 22:22

Pa to se videlo 5.9.2021. Na prvom ispitu je pao. Kupio negde diplomu pa nije znao sta da radi😀