"PATRIOTE" IZAZIVAJU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA Komite se spremaju opet na protest, spremile pakleni plan
Printscreen

Komite su na društvenim mrežama pozvale sve koji hoće da prisustvuju protestu na Cetinju, kao i prošle nedelje, jer su, kažu, kivni na policiju.

Policiju, koja je obavljala svoj zadatak, štitila manastir, sveštenstvo i slobodu obavljanja verskog čina, vide, kako pišu na društvenim mrežama, kao silu koja ih je trovala suzavcima i tukla jer ne pristaju na “veleizdaju ove vlasti“.

Jedan od poziva sa društvenih mreža glasi:

– Pozivamo sve kojima je na srcu građanska, demokratska, slobodna, antifašistička i sekularna Crna Gora da se okupimo na Cetinju i iskažemo protest onima koji su nas prošle nedjelje trovali suzavcima, tukli gumenim mecima, pendrecima, gađali šok bombama zato što ne pristajemo na veleizdaju ove vlasti. Ne pristajemo na status građana drugoga reda, na obespravljenost, na progon, na represiju. Pokažimo i međunarodnoj zajednici da smo mirni protestanti željni demokratije i slobode. Svi na Cetinje 12. septembra! Srce za Cetinje, navodi grupa građana u objavi na fejsbuk profilu.

Oglasio se takođe i potpredsednik SDP-a Nikola Đurašković na svom zvaničnom fejsbuk profilu i pozvao građane da dođu svi na Cetinje u nedelju.

“Cetinje, taj, od nastanka, snažni ponos i prkos ne mogu ugasiti nikakva sila i represija. Nijesu to mogli ni mnogo veći i ozbiljniji, kroz vjekove. Nema tog suzavca koji može savladati miris lipa i lovćenskog orla koji gordo vjekovima čuva ovaj cetinjski krš. Naši momci i djevojke sa Adžića krivine i Belvedera su ta snaga, taj bunt, taj zid koji ne da na svoje, koji gine za Cetinje i Crnu Goru!” objavio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković na svom fejsbuk profilu.

On navodi da je nedjeljni ugriz uniformisanih sunarodnika probudio samo strašni motiv i snagu da se borba nastavi.

Borba za svoju slobodu, za svoje ime i čast. Borba u kojoj su sa nama svi dukljanski, zetski i crnogorski junaci, vladari i vladike, božićni ustanici i besmrtni partizanski heroji. Borba koju nosi val cetinjskih antiratnih trgova devedesetih! Borba nakon koje više niko i nikada neće dirati u Cetinje, Crnu Goru i Crnogorce. Zato svi na Cetinje u nedjelju!”, poručuje Đurašković u, takoreći, ratnom pokliču!.

A na društvenim mrežama među snimcima gde meštani putem video snimka pozivaju jedni druge da dođu na Cetinje, našla se i članica Saveta Građanske inicijative “21. maj” Anđela Borilović. Ona je u jednom trenutku nazvala Srbe u Crnoj Gori tuđincima.

“Očekujem vas  sutra na Cetinje u 17 časova. Pokaži se, Crna Gora te treba. Đe ima u svijetu da tuđin od mene brani moje. Srcem za Cetinje", zaključila je Anđela.

A, prisetimo se kako su “građani“ prošle nedelje “branili“ Cetinje kroz par fotografija i snimaka:

Printscreen

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading