IZ MUP CRNE GORE SAOPŠTILI Suspendovani piloti koji su odbili da prevezu Patrijarha i Mitropolita
Printscreen

Državni sekretar u MUP-u Crne Gore Zoran Miljanić izjavio je danas da su dvojica pilota koji su odbili da prevezu mitropolita Joanikija na Cetinje suspendovani i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede dužnosti.

"Oni imaju pravo da procene bezbednost samo ako su vremenske prilike takve da se ne može koristiti helikopter, a kad je ovakva situacija u pitanju, oni za to i postoje", istakao je Miljanić.

Podsetio je da je Tužilaštvo pokrenulo izviđaj i da će se u narednom periodu utvrditi i da li je došlo do pucnjave na policiju.

Miljanić je kazao da osim obezbeđenja štićene ličnosti u Cetinjskom manastiru 5. septembra, prilikom ustoličenja vladike Joanikija, nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

"Mimo obezbeđenja štićene ličnosti tu nije bila nijedna osoba koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom i koja je mogla biti pod bilo kakvim uticajem bilo koga van sistema crnogorskih bezbednosnih službi", istakao je Miljanić.

On je, na TVCG, rekao i da je pokrenut postupak kojim će se utvrditi da li je tog dana na Cetinju došlo do prekomerne upotrebe hemijskih sredstava i zabranjenih gumenih metaka.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading