ISPRAVKA Helikopter kojim su došli patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije nije formirao poseban znak na nebu
Printscreen

Prvobitnu informaciju koju je preneo portal Alo! je zapravo netačna, na to nam je ukazala analiza portal Raskrinkavanje.me.

Naime, radi se o netačnoj vesti da je helikopter kojim su doputovali Porfirije i Joanikije crtao srce na nebu iznad Cetinja.

Šta su činjenice?

Iako je u prvobitnom naslovu navedeno da je kontrola leta ta koja je objavila rutu letenja helikoptera, Alo! se u tekstu poziva na Fejsbuk objavu jednog korisnika koji je podielio fotografiju koja navodno ukazuje na to da je helikopter iznad Cetinja letio tako da je formirao oblik srca.

Iako autor objave sa Fejsbuka tvrdi da je kontrola leta objavila rutu letnjenja helikoptera iznad Cetinja, to zapravo nije tačno.

Naime, na zvaničnom sajtu kontrole letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA nisu objavljeni nikakvi podaci koji se tiču rute leta helikoptera iznad Cetinja.

Ruta letenja helikoptera iznad Cetinja nije objavljena ni na jednoj od zvaničnih Fejsbuk stranica SMATSA-e, pa ostaje nejasno kako je fotografija sa Fejsbuka pripisana toj agenciji.

Imajući u vidu činjenicu da je fotografija navodnog srca koje je na nebu formirao helikopter vojske Crne Gore koji je prevozio sveštenstvo SPC, objavljena samo na jednom privatnom profilu na fejsbuku, a ne na sajtu kontrole letjenja niti na bilo kojoj drugoj relevantnoj adresi, post sa fejsbuka, u kojem stoji slika, koju je vjerovatno kreirao sam autor, ocjenjujemo kao lažna vijest.

- Originalni tekst -

– U slavu Boga živoga stigosmo na Cetinje da izvršimo ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija. Sve pozivamo na mir i molitvu Gospodu Hristu – napisao je patrijarh u objavi na Instagramu.

 

 

I dok su komite pravile haos po Cetinju, paleći gume, postavljajući barikade i brukajući sebe i svoje, njihovo sveštenstvo je u slavu boga stiglo na tron Svetog Petra da obavi sveti čin na radost verujućeg naroda Crne Gore, a kako je izgledao put helikoptera sniman iz srca verujućih ljudi ove divne zemlje, pogledajte na objavi korisnika fejsbuka.

U opisu fotografije stoji:

„Kontrola leta objavila rutu letenja helikoptera iznad Cetinja.“

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading