OVO JE SUDIJA KOJI JE OSLOBODIO VELJOVIĆA Mračna tajna iz prošlosti povezuje ga Milom Đukanovićem (FOTO)
IN4S

Sudija Osnovnog suda u Cetinju Borko Lončar koji je odbio da odredi pritvor Veselinu Veljoviću, bio je najbliži saradnik sudije Suzane Mugoše u sramnoj farsi "Državni udar", piše IN4S.

Lončar u ulozi savetnika u Višem sudu u Podgorici učestvovao je u svim fazama ovog sramnog procesa, a kao nagradu za "dobro" obavljen posao tokom samog suđenja je izabran za sudijskog kandidata.

Sudski savet je krajem juna 2018. godine izabrao 10 kandidata za sudije u osnovnim sudovima, među kojima i tadašnjeg Mugošinog savetnika Borka Lončara (Oglasu Sudskog saveta br. 01-3197/18, od 26.04.2018. godine).

Nakon što je Sudski savet verifikovao Lončarev izbor, Lončar se tada kao sudijski kandidat "obučavao" radeći na predmetu za tzv. "Državni udar" koji je režirala vlast Mila Đukanovića u pokušaju da optuži državu Srbiju za učešće u navodnoj smeni vlasti u Crnoj Gori.

Uspešnu "obuku" za sudijsko zvanje sudija Lončar je overio pred Sudskim savetom pred kojim je zakletvu položio u martu 2020. godine.

Tako je sudija Lončar sa svojih 30-ak godina uspeo da svoje uspehe u karijeri ubeleži progon nevinih ljudi zajedno sa Mugošom i Katnićem i oslobađanje Veselina Veljovića.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading