Crnogorci otkrili šta misle o ustoličenju: Pre 80 godina, svi smo bili Srbi, DNK je isti!
Tanjug

- Doživljavam ga sa tolikom radošću da ne može veća biti. Neka mu je srećno i nadam se da će dostojno nositi ono žezlo kao što je i moj brat - kazao je on.

Pošto je mitropolit Joanikije ustoličen u nedelju na Cetinju u prisustvu patrijarha Porfirija, oni su stigli Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde ih je dočekao veliki broj ljudi.

Jedan od prisutnih građana je na pitanje reportera Prva zašto su Cetinjani protiv ustoličenja, odgovorio da to nisu meštani tog grada.

- To je jedna određena grupa ljudi koja je bliska prošlom režimu. Apsolutno politika. Oni se pozivaju na zelenaše, komite. Moji su bili, ja jesam potomak komita. Ovo nisu komiti. Možda oni sebe zove tim imenom, ali nemaju veze sa time - naveo je meštanin.

Crnogorci otkrili šta misle o ustoličenju: Pre 80 godina, svi smo bili Srbi, DNK je isti!

Tanjug

 

Milovan Kuburović iz Andrejice, koji je proveo 50 godina u Kopenhagenu, prisustvovao je dolasku patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija.

- Crnogorac. Srbin, od glave do pete. Volim Crnu Goru najviše na svetu - kazao je on za TV Prva, pa se prekrstio.

Jedan od prisutnih građana, u tradicionalnoj crnogorskoj nošnji, dao je svoje viđenje aktuelne situacije u toj zemlji. Takođe je otkrio da li postoje razlike između Srba i Crnogoraca.

- DNK je isti. Pre 80 godina, svi smo bili Srbi. Sve je to politika. Pohlepa. Najveća stvar gde se ljudsko biće preobrne je novac i vlast - kazao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading