CRNA GORA U NEVERICI Razotkriveni Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović - Pokušavaju da prevare SPC, a iza svega se krije Miraševa sekta
EPA

Prema rečima dobro obaveštenog izvora, bliskog SPC-u najspornije tačke u ugovoru su članovi 11 i 13 kao i preambula.

Izvor ističe da su u SPC zbunjeni činjenicom da je u svojoj verziji Temeljnog ugovora Zdravko Krivokapić vratio u preambuli formulaciju o kontinuitetu SPC-a u Crnoj Gori od 1219.godine iako je ta preambula bila zapravo sporna i navodno uklonjena iz Temeljnog ugovora po ranijim navodima medija i političara koji su očigledno prevareni.

Prema riječima izvora osim preambule, najsporniji su članovi 11 i 13.

Za član 11 se smatra da ga je u Temeljni ugovor ubacio vicepremijer Dritan Abazović a tiče se zabrane iznošenja relikvija iz Crne Gore što je već odavno zakonom zabranjeno i taj član se smatra bespotrebnim.

Kada je u pitanju član 13 on je za SPC nepotpun iz razloga što se tim članom propisuje da samo srpski arhirej koji je zadužen za izgradnju crkava i manastira može da da blagoslov za istu.

Iz SPC-a smatraju da ovaj član otvara mogućnosti brojnih manipulacija i smatraju ga nepotpunim i nepreciznim jer se ovim što sad predlaže Krivokapić sekta Miraša Dedića uvodi na mala vrata u Crnu Goru.

Prema rečima izvora ovo su samo neki od primera koji su sporni u Krivokapićevoj verziji Temeljnog ugovora i da je on pun raznih nelogičnosti i nejasnoća.

Upravo iz tog razloga je patrijarh Porfirije formirao tročlanu komisiju koja će razmotriti ovu verziju Temeljnog ugovora koji je njemu samom jako čudan i neshvatljiv.

Kako izvor ističe, mala je verovatnoća za potpisivanjem ovog Temeljnog ugovora jer iz SPC-a smatraju da Vlada Crne Gore treba ponovo da razmotri Temeljni ugovor koji je trebao da bude potpisan u maju ali je premijer to odbio jer ga oni smatraju najboljim.

Da li je ova verzija Temeljnog ugovora samo još jedan pokušaj zavaravanja građana i sakupljanje jeftinih političkih poena a zapravo samo tapkanje u mestu premijera Krivokapića koji svakodnevno zbunjuje, vara i igra igrice sa srpskim narodom i crkvom ostaje nam da vidimo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading