"DA SE RAZIĐEMO JEDNOM ZA VAZDA" Krivokapić: Poslali smo naš ugovor Patrijaršiji, ako hoće da potpišu
EPA/CHRISTIAN BRUNA

"Očekujemo odgovor. Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negde da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što pre potpiše. Ja ne želim da prejuduciram vreme, a vreme je najbolje kada se dve strane dogovore", rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

EPA Boris Pejovic

 

Ističući da je vlada u Podgorici "apsolutno spremna", on je naveo da je Temeljnim ugovorom i zakonom sve jasno definisano i da je to "novi početak dobrih odnosa između Mitropolije crnogorsko primorske, Eparhije Budimljanko-nikšićke, Eparhije Mileševske i Eparhije Zahumsko- hercegovačke", prenose Vijesti.

"Ja znam da su u ovu priču uključeni i mnogi politički akteri, ali ne želim o tome da razmišljam jer ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje odnosa države i crkve koji mora biti uređen i da napokon jednom za vazda stavimo tačku na taj deo da se crkva meša u državu ili da se država meša u pitanje crkve", kazao je Krivokapić.

Komentari (0)

Loading