ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA ISKLJUČITI IZ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE Medojević bez dlake na jeziku - Ovo ni Đukanović nije radio!
Foto: Ilustracija

“Ovo je teška uvreda i provokacija Crkve. Ovo ni Đukanović nije radio. Krivi premijer je pokazao nedopustivo nepoštovanje Crkve, njenog Ustava, direktno miješanje u organizaciju i uređenje Crkve, pokušaj jeftine politizacije, nastavak diskriminacije SPC i pokušaj institucionalizacije projekta odvajanje MCP od SPC”, smatra on.

“Nadam se da je i Patrijarhu Porfiriju, ali i svim vjernicima SPC jasno da je Krivi premijer bio kukavičje jaje koje su najveći naprijatelji SPC ( Milo Đukanović i Miško Perović) uz pomoć nekih struktura u samoj MCP bliskih ANB i nekim stranim službama, uspjeli da podmetnu i DF-u i Crkvi”, istakao je Medojević.

On je kazao da nije upućen u praksu SPC u ovakvim slučajevima, ali da ceni da je Krivokapić sa ovakvim odnosom prema SPC stekao sve uslove da ga crkva ekskomunicira, kao i sve ostale funkcionere i poslanike DPS-a koji su delovali otvoreno protiv interesa SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

“Cijenim da bi crkva morala i da iz svojeg organizma ukloni parazite i agente ANB i stranih službi stranih država koji su svojim djelovanjem nanijeli veliku štetu i crkvi i vjernicima, ali i svim građanima i državi Crnoj Gori. Ne može se služiti Bogu i ANB-u u isto vrijem”, zaključuje Medojević.

Komentari (0)

Loading