MEDOJEVIĆ PONIZIO PREMIJERA Ni Lidija se ne obraduje Milu kao Zdravko Krivokapić
Foto: Printscreen

On je, Televiziji A1, rekao da bi opcija rekonstrukcije aktuelne Vlade bila neodrživa, ali to ne znači da politički nije moguća.

“Premijer Krivokapić se nikad nije bavio politikom, niti je neko ko može da vodi Vladu. To je situacija koja ne odgovara istorijskim obavezama koje su pred Crnom Gorom”, istakao je Medojević.

Prema njegovim riječima, vrijeme je da se suočimo sa činjenicom da Krivokapić “nije dostojan funkcije koju obavlja i da se krene u formiranje nove Vlade”.

“Krivokapić ne želi da sprovede reforme koje bi dovele do suštinskih promena”, kazao je Medojević, dodajući da se aktuelni premijer “kada vidi Mila Đukanovića obraduje više nego supruga predsjednika države”.

“Najbolje da se napravi nova Vlada i da delujemo kao tim. Trenutna Vlada raelizuje politiku Demokrata, Građanskog pokreta URA i DPS-a, a to je neodrživo”, naveo je Medojević.

Upitan da li lider Demokrata Aleksa Bečić može biti novi premijer ukoliko se postigne dogovor vladajuće većine o paketu koji bi podrazumevao novu Vladu i novo rukovodstvo parlamenta, Medojević je kazao da premijer treba da bude osoba koja će doneti duboke reforme.

“Nisam siguran da Bečić to može”, naveo je predsednik PZP.

Medojević je naveo da vlasnici “Vijesti” imaju ogroman uticaj na Krivokapića i rad Vlade Crne Gore, što je suprotno svim demokratskim principima.

Prema njegovim rečima, izlaz iz takve situacije je formiranje Vlade izbornog poverenja, koja bi, kroz održavanje popisa prečistila birački spisak, profesionalizovala RTCG i oslobodila Tužilaštvo, odnosno pripremila uslove za fer izbore.

Ukazujući da su sa više relevantnih domaćih i međunarodnih adresa potvrđeni njegovi navodi o švercu cigareta preko Luke Bar, Medojević je kazao da taj posao nije moguć bez sprege delova vlasti i krijumčara.

“Vlada nema hrabrosti za obračun sa kriminalom i zato se opredelila za kohabitaciju sa mafijom”, istakao je lider PZP-a.

Medojević je dodao da ga ne iznenađuje što je za vreme vladavine Vlade Zdravka Krivokapića došlo do pogoršanja odnosa sa Srbijom, jer je “u pitanju Vlada Građanskog pokreta URA i vlasnika “Vijesti”, čija je ideologija bazirana na matrici napada na sve srpsko.

On je izjavio i da se "ni Lidija ne obraduje Milu kao Zdravko Krivokapić"!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading