RASKRINKAN BEČIĆ Smiri se, Aleksa!
Printscreen

Kako su naveli iz DF-a, lider Demokrata beži od kamera kad se sastaje sa parlamentarnom većinom, a gura se u kadar sa Ivanom Vukovićem, kako bi dokazao DF-u da on uspešno kohabitira sa DPS-om, a protiv koalicije „Za budućnost Crne Gore”.

Saopštenje DF-a prenosimo u celosti:

Smiri se, Aleksa.
Aleksa je malo ljut. Možda i zbog toga što je on jedini predsjednik parlamenta u Evropi bez podrške većine naroda, nego samo jedne trećine poslanika parlamentarne većine, a da mu to lično ni najmanje ne smeta. Nema nikakve neprijatnosti, čak bi neko pomislio kad ga čuje da ga čitav narod podržava i svih 81 poslanik.

Nije on samo po tome poseban. Naime, on je prvi od 24 predsjednika Skupštine Crne Gore koji je pomjerio granice, pa je za zvaničnog vozača odredio ženu, a sa njim obavezno putuje u službene posjete u inostranstvo i u svim sastancima učestvuje njegov najbliži poslanik, iako nije član delegacije. Te stvari su, kažu, na našem evropskom putu neophodne.

Aleksa, narod čeka da se dogovorimo. Onaj narod koji je demokratski pobijedio i kojem je ukradena većina. Pobjedu su mu ukrali takvi kao ti koji ne daju fotelju, iako nemaju većinu, oni koji žele da vladaju u ime manjine i protiv volje naroda.

Zajednički smo se dogovorili da nakon 200 dana provjerimo rezultate Vlade. Nije teško uočiti da Vlada loše radi i da nema podršku ni 5% naroda. Dakle, onaj narod koji nas je glasao je protiv ovakve Vlade, a ne DF. Ona je izdala najbrojniju kategoriju glasača i prirodno je da odstupi. Vi branite Vladu, iako znate da ona nema podršku i to radite ne zbog njih, nego da bi odbranili vlastitu fotelju, a napadate one bez fotelja da se bore za njih, iako ih nemaju, a, opet, ti svoju čvrsto držiš i izgleda spreman si sve da uradiš samo da to duže traje.

Koliko god da žele to sakriti, Demokrate sa Aleksom Bečićem uhvaćene su u nedozvoljenoj poziciji, u dubokom ofsajdu. Uzaludno je svakodnevno ponavljanje laži od strane Demokrata i besprizornih napada na Andriju Mandića i NSD, jer svima je jasno da su svi ti napadi bili samo pokušaj da sakriju sramotu izglasavanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Dok su u DF-u odmah prozreli ovu antisrpsku kampanju i najavili da je crnogorski parlament poslužio samo kao platforma i pokretač još jednog orkestriranog napada na srpski narod, Demokrate su na svaka dva sata izdavale saopštenja demantujući ove navode i vršili nezapamćeno pljuvanje po Andriji Mandiću. Međutim, nije prošlo ni petnaest dana, a u tzv. parlamentu lažne države Kosovo se usvoji rezolucija o Srebrenici.

Pitanje crnogorskoj javnosti – da li postoji razlika između ove dvije rezolucije? Naravno da ne. Šta bi sa onim čuvenim amandmanom? Zašto Demokrate ne ulože protestnu notu medijima u regionu i zapadnim političarima, koji na isti način tretiraju ove dvije rezolucije? Zašto im ne poruče ,,naša je drugačija jer mi imamo amandman” ?

I na kraju, što se tiče malicioznih izjava da će DF sa DPS, ispade da najviše laži izgovoriše oni koji su se busali u prsa kako nikad neće sa DPS-om nigdje. A sad se čak Aleksa obraća i u ime DPS-a sa kojim je formulisao zajedničke zaključke sa njihovog sastanka.

Međutim, kad se sastaje sa svojim partnerima iz parlamentarne većine, dolazi krijući se od kamera, nakon što kamermani napuste prostoriju, kako bi prećutno kazao da, u suštini, nije ni prisustvovao tim sastancima.

Pretpostavljamo da ne želi da ga neko iz bivšeg režima registruje da je bio na zajedničkom sastanku sa predsjednicima stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Crnoj Gori i da ima bilo kakve veze sa onima koji su ga glasali za predsjednika Skupštine.

Ali kada dođe potpredsjednik DPS-a, Ivan Vuković, Aleksa se gura da sa njim bude u istom televizijskom kadru, šaljući tako poruku DF-u kako on uspješno kohabitira sa DPS-om, a protiv koalicije „Za budućnost Crne Gore”.

On napada DF da hoće sa DPS-om, a na konferencijama za štampu nastupa i u ime DPS-a i čita zajedničke zaključke Demokrata i njih. Dosta čudna doslednost za onako tvrdo saopštene stavove prema DPS-u, Milu, Branu, Splendidu…

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading