Sestra ubijenog policijskog funkcionera: Zdravko Krivokapić je produžena ruka Mila Đukanovića!
EPA

“I nakon višedecenijske borbe, da Policijska akademija u Danilovgradu dobije ime po mom bratu Slavoljubu, opet smo na početku. Taman kad sam pomislila, došli su na vlast oni koji znaju da cijene i poštuju lik i delo moga brata Slavoljuba, doživim ogromno razočarenje. Krivokapić je odbio Inicijativu da Policijska akademija dobije ime po mom bratu Slavoljubu”, navela je Šćekić.

One je istakla da je inicijativu podneo ministar Leposavić.

“Mislila sam da sam dosanjala san, koji sam sanjala punih 15.godina. Ali, umesto radovanja, opet suze, gorčina i jad.

Za Slavoljubovu porodicu, odbijanje inicijative da se Policijska akademija nazove njegovim imenom, znači nevrednovanje njegovog poštenog rada, u toku života, od strane onog koji ju je odbacio. A odbacio ju je lično premijer Krivokapić. Nepoštovanje Slavoljubovog lika i dela užasno boli njegovu porodicu. Ujedno ovo je posthumna rana za moje roditelje, koji nisu više među nama, a koji su se srčano borili da se Policijska akademija nazove po imenu njihovog sina”, objasnila je Šćekić.

Naglasila je da nema opravdanja za ovaj sramni postupak premijera Krivokapića.

“Sramno je odbiti inicijativu da Policijska akademija dobije ime po časnom i poštenom policajcu. Nema razloga zbog kojih inicijativa ne bi mogla i trebala da bude prihvaćena. Ali ima razloga za sumnju u nepristrasnost onoga koji je odbio inicijativu. Direktiva odozgo ili strah? Svejedno.  Zašto Krivokapiću ne odgovara da Policijska akademija dobije ime po mojem bratu? Zašto mu smeta da ime moga brata Slavoljuba bude jedan simbol, koji će sve policajce i učenike te škole podsećati na to, da jedina i osnovna vodilja na njihovom životnom putu treba samo da im bude čast, poštenje, dostojanstvo, stručnost i profesionalnost. Zasto mu smeta i mrtav moj brat”, upitala je ona.

Šćekić je naglasila da veliku zahvalnost duguje ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava, gospodinu dr Leposaviću, koji je podneo inicijativu da se Policijska akademija u Danilovgradu nazove po imenu moga brata Slavoljuba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading