POSLEDNJI TRZAJI Spasavajući Katnića, Milo spasava samog sebe!
Foto: Youtube/Printscreen

Naime, smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za sticanje uslova za starosnu penziju, izglasao je upravo bivši režim.

Međutim, zamenom teza ovih dana i naknadnom pameću pojedinci iz bivšeg režima i njihovi naručeni pravni analitičari zapravo pokušavaju da  javnosti serviraju priču da će doći do ekonomskog kolapsa zbog pomenute izmene, kazali su iz Demokratskog fronta (DF)

Pojedince iz bivšeg režima je zabrinula informacija da ovim izmenama Zakona SDT Milivoje Katnić mora u penziju po sili zakona, a onda su oni u problemu jer će novi SDT pokrenuti postupke zbog višegodišnjih pljački, kriminala, nezakonitih dodela stanova i kredita povlašćenim pojedincima.

Nije tačno da su Izmene i dopune zakona o radu donete zbog Milivoja Katnića jer njemu funkcija prestaje i u skladu sa Zakonom o Državnom tužilaštvu, gde tužiocu prestaje funkcija kada stekne uslove za starosnu penziju. U skladu sa članom 17 i 18 Zakona o PIO, Katnić je stekao uslov za starosnu penziju, znači po zakonu koji je usvojio bivši režim kada je iz ranijeg zakona o PIO u čl. 17 spustio starosnu granicu sa 67 na 66 godina života i propisao umanjenje te granice po članu 18 u zavisnosti od vremena provedenog na radnim mestima sa uvećanim stažom. Kakve simbolike, navode iz DF-a

Što se tiče Izmena i dopuna Zakona o radu i odredbe o smanjenju starosne granice, jednoglasno su na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje glasali svi prisutni članovi odbora, i iz vlasti i iz opozicije, među njima i profesorica prava, poslanica Draginja Vuksanović Stanković, kao i poslanik SD Boris Mugoša, a za Zakon u načelu na plenumu 46 poslanika glasalo je ZA, a Ukaz o proglašenju Zakona doneo je Milo Đukanović.

Sada poslanik  Šehović i ostalo društvo iz opozicije najavljuju da će tražiti pomoć međunarodne zajednice i ocenu ustavnosti odredbi iz Zakona za koji su glasali, za iste odredbe koje su u Zakon o PIO sami izglasali kada su bili na vlasti.

Valjda je sada svima jasno da su ovo očajnički pokušaji bivšeg režima da spašavajući Katnića spašavaju sebe, a Šehoviću i njemu sličnim poruka – da umesto vraćanja stare odredbe u Zakon o radu, vrate nezakonito stečene stanove, kredite i opljačkani novac od građana, stoji u saopštenju Demokratskog fronta

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aco

13.06.2021 00:10

Pa zemlje sa najjacim ekonomijama sveta povecavaju starosne granice za odlazak u penziju a crnogorci koji su pred bankrotom smanjuju?????