MILAN KNEŽEVIĆ: Pravda u Crnoj Gori je starleta koja u jednoj ruci drži kovertu, a u drugoj selfi sa Milom!
Foto: Printscreen

Dnevni red čine tačke: godišnji izveštaj o radu Sudskog saveta i ukupnom stanju u sudstvu za 2019. i 2020. godinu i godišnji izveštaj o radu Tužilačkog saveta i Državnog tužilaštva za 2019. i 2020. godinu.

Predsednica Sudskog saveta Vesna Simović Zvicer predstavila je izveštaje o radu.

Poslanik Milan Knežević istakao je da ne postoji Justicija, pravda i objektivno presuđivanje u Crnoj Gori.

„Ona je u Crnoj Gori starleta koja u jednoj ruci drži kovertu od korupcije, a u drugoj telefon sa selfijem Mila Đukanovića i Vesne Medenice i nema nikakav povez oko očiju, već naočare Guči, Armani… Pozavidele bi vam vođe i škaljarskog i kavačkog klana na organizaciji“, naglasio je Knežević obraćajući se Sudskom savetu.

Istakao da je taj Savet u strahu od Vesne Medenice, bivše predsednice Vrhovnog suda.

„Ona je otišla da bi se vratila, a nije odlazila, njen duh lebdi nad svim sudovima i tužilaštvom. Ona je kao neki mit koji nikad neće izaći iz pravosuđa Crne Gore ukoliko se ne suoči sa onim što je radila. Zašto niste konstatovali optužbe na račun Vesne Medenice koje se odnose na uništavanje dokumentacije od 31. avgusta 2020. godine, dan nakon što smo pobedili režim Mila Đukanovića“,  pitao je Knežević.

On je takođe pitao zašto u izveštaju nema činjenično stanje da je Vesna Medenica nakon što je podnela ostavku na mesto predsednice Vrhovnog suda u kontinuitetu dolazila u zgradu Vrhovnog suda i vršila pritisak da bude izabran Miraš Radović, njen kum za predsednika Vrhovnog suda.

„I kad mi neko kaže da je osvežilo i da sam ja ličan onda taj nema pojma. Ko je jednom ušao u crnogorske sudove kao da je ušao na vrata pakla“, rekao je Knežević.

Dok god budemo u ovom parlamentu, raskrinkavaćemo svaki vid nepravilnosti, naglasio je poslanik DF-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading