KRIVOKAPIĆ ZAKUKAO Ovo je bilo 10 najtežih dana u mom životu!
Printscreen

On je istakao da nema šta da krije od javnosti i da, kada je u pitanju Crkva, ne kalkuliše.

Krivokapić je naveo da je ponudio 30. oktobar (dan upokojenja mitropolita Amfilohija) kao datum potpisivanja ugovora zbog odavanja počasti "onome ko je sve na prostorima Crne Gore duhovno preporodio".

"Mislim da su ovih 10 dana možda najteži u mom životu jer, ako posmatrate to pitanje samo sa te tačke gledišta, da li je to pravno ili političko pitanje, onda odmah da vam kažem da je isključivo pravno", naveo je Krivokapić za "Euronews Srbija".

On kaže da je pred početak zasednja Svetog arhijereskog sabora SPC uputio pismo patrijarhu Porfiriju u kojem je naveo da je za potpisivanje temeljnog ugovora, ali da određeni pravni elementi koji su definisani u tom ugovoru nisu u skladu sa Ustavom i zakonom Crne Gore.

"Moja obaveza nije obaveza samo vernika, nego čoveka koji štiti Ustav i zakon, ja sam takav sporazum potpisao i ja ću ostati dosledan do kraja", poručio je Krivokapić.

On je dodao da su se posle toga dešavale određene političke igre, istakavši da se nije desilo u istoriji da je neko otišao na takav način, u to vreme i pod tim uslovima da potpisuje takav ugovor.

"Ja bih bio nedostojan premijer da sam to uradio, ali obaveštavam svu javnost da ću ovih dana sve učiniti da taj temeljni ugovor bude što pre potpisan", poručio je Krivokapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

10.07.2021 13:04

Ovaj ljigavi mi je odvratniji cak i od glavnog ustase " stozernika" CG