KRIVOKAPIĆ U POTPUNOJ KONFUZIJI Okrenuo leđa duhovnim učiteljima i dobročiniteljima
Printscreen

Po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo se koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i riječ i dužnosti, Crkvu i vladike. To je pokazao sinoć svojim djelom i riječju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

„Zdravko Krivokapić se veoma loše odnio prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja. Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čovjeku čitavom vjerujućem i pravoslavnom narodu“, kazao je Mandić.

KRIVOKAPIĆ U POTPUNOJ KONFUZIJI Okrenuo leđa duhovnim učiteljima i dobročiniteljima

Printscreen

 

Kako dodaje, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne riječi nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz Bečićeve, ni Abazovićeve stranke.

„Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno“, kazao je on.

Kako ističe, „pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum?“

Ako jesu, dodaje on, i ako to „zajednički javno konstatujemo“, onda će, smatra Mandić, „Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina.“

„A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi. Ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtjevu da se ugovor potpiše sa Njegovom Svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u Beogradu“, poručio je Mandić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Duka

19.06.2021 19:48

Mandiću,jesi li ti mislio da posle izbora od Crne Gore napraviš pravoslavnosrpsku džamahiriju,versku državu?Ili bi volio da crnnogorski narod ne posstoji u CG već samo srpski.Svašta na tvom buvljaku