ĐUKANOVIĆ HOĆE DA SE OTARASI MARKOVIĆA Milo ne da Dušku ni da se približi vrhu partije!
Foto: Alo/ilustracija

Ni posle više od tri meseca DPS ne želi da izabere Politički savet jer na sve načine vrh partije želi da istisne Duška Markovića iz svih kombinacija, otkriva BORBA.

Na kongresu, koji je održan krajem januara, procurela je informacija da bi ta funkcija mogla pripasti Markoviću koji je počišćen iz vrha partije.

Međutim, jasno je da Đukanović nema nameru da dozvoli Markoviću da se približi vrhu partije. Marković je trenutno poslanik DPS-a, a na sednice Skupštine ne dolazi.

Statutom donetim uoči kongresa predviđa se da je savet savetodavno telo koje kroz preporuke utiče na politiku DPS-a. Predsednika političkog saveta bira glavni odbor stranke. Predsednik saveta ujedno rukovodi i radom Političke fondacije DPS-a. Savet bi trebalo da ima predsednika i 11 članova.

Politički savet je organ osnovan na kongresu DPS-a 2015.godine, ali ni tada nije bio formiran zbog hapšenja Svetozara Marovića, koji je u pretprošlom sazivu bio na njegovom čelu. U prošlom sazivu na čelu saveta je bio Milan Roćen, ali to stranačko telo ni tada nije zaživelo. Sudeći po podacima sa sajta DPS-a, predsednik njihovog političkog saveta i dalje je Roćen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading