Najava premijera izazvala proteste u Crnoj Gori
Alo!/M. Š.

Učesnici protesta su, izmeđju ostalog, kazali da je takav tekst Temeljnog ugovora štetan po sve građane Crne Gore i pozvaku vladu da "umesto mitomanije konačno podari evropsku budućnost", prenosi CDM.

Član organizacionog odbora protesta Miloš Đuričković rekao je da "postoje indicije da će iduće nedelje biti izglasan akt kapitulacije".

ĐUKANOVIĆEVE SLUGE SE OKUPILE U PODGORICI Ponovo protest protiv Temeljnog ugovora, okupljeni milogorci vređali SPC (VIDEO)

Portparol Liberalne partije Amar Borančić naveo je da su mislili da su "rušenjem vlade Zdravka Krivokapića Crnu Goru vratili u okvire građanske i evropske Crne Gore".

"Ugovorom sa Crkvom Srbije se jasno želi stvoriti država u državi. Ukoliko vlada ne odustane pitanje je do kada će trajati", rekao je Borančić.

Građanski aktivista Aleksandar Zeković rekao je da je ovakav tekst "takozvanog temeljnog ugovora" štetan po sve građane i građanke i pozvao Albance da im se pridruže u borbi, dodaje RTCG.

Organizatori su najavili okupljanje uoči sednice vlade.

Protestu su, između ostalih, prisustvovali i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i potparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

Komentari (0)

Loading