Piletina u Crnoj Gori do 50 odsto skuplja
Foto: Printscreen

Ipak, mišljenja su oprečna. U kompaniji "Radinović", koja je najveći proizvođač piletine u Crnoj Gori, tvrde da će mesa biti, samo je pitanje po kojoj ceni. Sa druge strane, u nikšićkoj firmi "Monteživ" očekuju nestašicu tokom sezone. Ono u čemu su saglasni jeste da je novo poskupljenje mesa izvesno.

- Cene će skočiti za oko 10 odsto, a uslediće i nestašica. Pre svega, uvozno meso neće moći da uđe u zemlju, a domaći proizvođači u tako kratkom periodu nisu u mogućnosti da povećaju proizvodnju - kazao je Bojan Perućica iz kompanije "Monteživ".

GORIVO 50% SKUPLJE Inflacija u Nemačkoj obara rekorde, trgovci tek najavljuju velika poskupljenja

Sa druge strane, Boban Radinović ispred firme "Radinović" tvrdi da pilećeg mesa neće faliti, te da je jedino pitanje po kojoj ceni će se kupovati.

- Nama su kapaciteti puni, a u narednih mesec dana ih povećavamo za 30 odsto i svakih 45 dana biće oko 40.000 pilića, a dobili smo i svu potrebnu dokumetaciju za još 60.000 pilića, koji će biti predmet investicije sledeće godine. Ima dovoljno i hrane za piliće, jedini problem je kriza u Ukrajini, koja je već povećala cenu hrane za 100 odsto, a mi smo cenu mesa digli svega oko 10 odsto. Procenjujem da će zbog nestašice žitarica do septembra piletina poskupeti minimum 50 odsto - tvrdi Radinović.

Pomoć

Iz Ministarstva poljoprivrede, poručili su da će, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći sektoru živinarstva. Zasada su obezbedili koncentrovanu stočnu hranu i podršku pri nabavci jata u živinarstvu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Miki

14.04.2022 14:58

Koga to zanima?Ne treba im dati nista .Imaju svog Milu pa neka nabavlja tamo gde nabavlja i ostalu "robu".

Goca

15.04.2022 12:30

Poslace komsije da ne pocrkaju od gladi a oni bi nama my.... od labuda