Đurović: Abazović od Srbije tražio uvoz sedam miliona litara ulja i 18.000 tona brašna
EPA

 

To je izjavio potpredsednik GP URA Goran Đurović u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Đurović je rekao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane ratom u UKrajini, prenele su večernje novosti pisanje crnogorske Borbe.

"Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i četiri hiljade tona pšenice ovih dana", rekao je Đurović.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Đurovića "kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog", na šta je Đurović odgovorio: "Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbede osnovne životne namirnice."

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji "odblokirati te količine i da ćemo mati određene zalihe za naredni period".

"Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, neći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini", poručio je Đurović.

Prvobitni naslov ovog teksta posle analize portala raskrinkavanje.me ocenjen je kao klikbejt, pošto je bio izvučen iz konteksta i pogrešno je interpretirao Abazovića. 

Prvobitni naslov je promenjen i sada sadrži tačne informacije. Izvinjavamo se našim čitaocima na grešci. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Goran

16.03.2022 21:44

Ako potpisete nacelni ugovor sa SPC (prvi koji je Djukanovic promenio) povucete priznanje Kosova i ponovite izbore. Ali ja vam ne bih dao jer ce Milo sebi zapleniti koji sleper kako bi mogao da ucenjuje narod, a tebi jer si lazov i izdajica. Medjutim Srpski i posteni Crnogorski narod ce patiti, a to je ono sto Vucic nece dozvoliti. Da je pametan i da posalje ljudima iz DF-a da oni to podele inace ces ti dati tvojim siptarima, a siptar Milo svojim siptarima sa Kosova i kriminalcima iz Kavackog klana.

Zoran

17.03.2022 10:10

Nije problem dati ali kako ce mnogi Crnogci da jedu kada ne mogu da nas gledaju, Da se ne zadave strah me.

Шумадинац

17.03.2022 11:15

Ниша им недати нека поцркају 🤣

Pedja

17.03.2022 12:55

Ne treba im dati .Neka traže od svoje nove braće _ hrvate.

Vkadimir

22.03.2022 11:17

Kad Crnoj Gori treba pomoc u hrani onda im.je Srbija dobra.