BILO JE NAORUŽANIH NA OBE STRANE  Crnogorski ministar policije o ustoličenju na Cetinju: Spremala nam se velika muka
Printscreen/instagram

- Vi ste postavili pitanje bezbednosno-interesantna lica. To je široka kategorija lica. Čak i baratanje samim imenima je problematično - kazao je on, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika DPS-a Andrije Nikolića da li policija danas raspolaže konkretnim imenima bezbednosno-interesantnih osoba koje su boravile na Cetinju kao i u Cetinjskom manastiru na dan ustoličenja mitropolita Joanikija.

Sekulović je kazao da su imali “sreće, znanja i umeća da iz te situacije izađu”.

- Spremala nam se velika muka. Dobili smo drugu šansu, a na nama je da li ćemo da je iskoristimo ili ćemo da se vratimo u muku i da ovaj put to dovedemo do kraja. To je izbor - kazao je Sekulović.

Nikolić je, obrazlažući pitanje, rekao da Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju nije zahtevalo pretres manastira Svetog Petra Cetinjskog, jer nisu postojali zakonski osnovi da se on izvrši, ali je urgentno naloženo Upravi policije da operativnim proverama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi.

Nikolić je istakao da se u odgovoru ODT-a ne precizira da li je policija postupila po nalogu Tužilaštva i kakave su mere preduzete.

Kada je reč o prisustvu bezbednosno-interesantnih lica, on je kazao da nije siguran da je ministar dobio verodostojne podatke od Agencije za nacionalnu bezbednost.

Na Nikolićevo drugo poslaničko pitanje da li je ministarstvo dostavilo operativne informacije MVP na osnovu kojih je taj vladin resor formulisao instrukciju za diplomatsko konzulame predstavnike CG o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, Sekulović je odgovorio da nisu dostavljali te informacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading