IZVRŠEN VELIKI PRITISAK NA CRKVU Evo kako je došlo do odustajanja od ustoličenja na Cetinju
Printscreen

 

Vest da je doneta odluka da se odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju šokirala je javnost i sve vernike. 

Prema našim saznanjima Dritan Abazović i Zdravko Krivokapić ubedili su patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija da se odustane od ustoličenja na Cetinju. 

Već tokom dana, dok je trajala pobuna komita sa kordonom policije, sumnjalo se da do ovoga može doći, a kada su objavljene fotografije Dritana i direktora uprave policije Crne Gore, Zorana Brđanina, zajedno sa Joanikijem i Porfirijem, odmah je bilo jasno koliko se vrši pritisak na SPC. 

Umesto da obezbede da verski čin protekne u najboljem redu, oni su iskoristile komite da unapred pripremljen scenario sprovedu u delo, a to je da se odustane od ustoličenja na Cetinju. 

Sumnjiv je, takođe i dolazak Mila Đukanovića na Cetinje u kasnim večernjim satima. 

Njega su ekstrmisti dočekali ovacijama, a on je sve vreme sedeo u jednom kafiću i pravio planove kojim bi sprečio sutrašnje ustoličenje u gradu ispod Lovćena.

Komite su poručile da će ostati na barikadama čitave noći dok Srpska pravoslavna crkva ne odustane od namere da ustoličenje Joanikija bude u Cetinjskom manastiru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading