CRNOGORSKE ČAVOGLAVE Komite dobile svoju verziju ustaške pesme, morbidne pretnje Srbima! (VIDEO)
Alo/ Ilustracija

Naime, tekst pomenute pesme je izmenjen ali suština je ostala ista – morbidna i zastrašujuća poruka upućena srpskom narodu koji je doživeo genocid u Nezavisnoj državi Hrvatskoj od strane ustaša.

Podsetimo, ova pesma koju peva deklarisani ustaša Marko Perković Tompson mnogo se puta čula na „patriotskim“ skupovima na kojima se pretilo Srbima.

„Original: Tompson – Čavoglave; Autor: Marko Perković Tompson; Obrada: Jakov Begić; Izvođač: Viktoria Bend; Premijerna izvedba: Ljubuški Karneval 2021.

Opis: Poslednji izbori u Crnoj Gori doveli su do velikih nemira na crnogorskim ulicama. Nakon što je pobedu na izborima odnela prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, građani su organizovali proteste od kojih je najveći održan u Cetinju, a koji je ostao zapamćen po pevanju hrvatskih nacionalnih pesama s početka 90-ih. Već od ranije ogorčeni Crnogorci zbog činjenice što njihova crkva nema autokefalnost, dodatno su rasplamsali nacionalne strasti nakon rezultata izbora, a cetinjski „Patriotski skup“ ostao je zapamćen po pevanju hrvatske domoljubne pesme „Bojna Čavoglave“, piše u opisu ovog videa.

U pesmi se preti i omalovažava srpski narod, Srpska pravoslavna crkva kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gazda Jezda

24.07.2021 09:16

Tomson je Srbin a poreklo njegovo od Nikšića. Ko će kome, nego svoj svome.