RAČUN IZ HRVATSKE ŠOKIRAO REGION! Turista ostao bez teksta
Foto: Shutterstock

U moru velikih poskupljenja, u čemu su do sada prednjačili trgovci, sada visokim cenama još više šokiraju ugostitelji. Jedan takav slučaj stiže nam iz Hrvatskog Trogira, gde su turisti ostali šokirani cenama ćevapa.

Poslednjih dana po tome najviše pada u oči Trogir. Iz tog dalmatinskog grada,  dolazi najnovije cenovno iznenađenje zbog kog potrošače obliva hladan znoj, prenosi Telegraf.

Prvo je jedan gost tonik platio celih sedam evra, odnosno 53 kune, od čega mu je ostala gorčina u ustima koju moguće i do danas nije isprao.

Međutim nakon njega s trogirskog područja,došao je možda još i jači račun, za kafu sa mlekom koju je gost platio 4,50 evra, odnosno 33,91 kunu. Nije navedeno je li makijato bio veliki ili mali, s toplim ili hladnim mlekom, kao ni koju vrstu kafe vlasnik koristi, ali u svim varijantama račun je previsok, ma koliko takav račun delovao razbuđujuće na svakog gosta.

I kad se šok nakon takvih računa donekle primirio, iz Trogira se javio još jedan gost koji se odlučio da se počasti ćevapčićima kod trogirske pijace. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića, čija se viša cena podrazumeva, koštao 10,5 evra, odnosno 79.11 kuna. Bez bakšiša za konobara.

Gost je bio toliko iznenađen da nije stigao fotografisati račun, ali je fotografisao cenovnik kao dokaz svojih tvrdnji. Trogirski gost je toliko upućen i pedantan da je izračunao kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 odsto za ćevapčiće i 50 odsto za pomfrit.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading