SINIŠA MALI U "LIDL" PRODAVNICI KOJA JE PREŠLA NA NOVI MODEL E-FISKALIZACIJE Borimo se protiv sive ekonomije, za lepšu i bolju Srbiju! Produženje roka neće biti, kreću i kontrole (VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

Mali obišao prodavnicu "Lidl" na Vidikovcu, koja je prešla na novi model e-fiskalizacije.

- Hvala svima koji se bore protiv sive ekonomije, imamo u sistemu oko 138.000 hiljada obveznika koji su prijavljeni za novi sistem. Rok je do kraja meseca aprila, produženja neće biti. Od prvog maja kreće terenska kontrola - rekao je Siniša Mali.

Ministar Mali apeluje na sve da požure sa prijavama kako ne bi bilo kašnjenja i kako bi svi uspeli da završe sve do 1. maja.

- Građani Srbije od ovoga imaju korist, na pravom putu smo da promenimo na bolje našu zemlju. Jedna lepša i bolja Srbija, hvala Dragana tvom timu na svemu što ste uradili u saradnji sa ministarstvom finansija - zaključio je Mali.

Ministar finansija je izabrao proizvode sa oznakom "domaće", kako bi se stimulisala domaća privreda i istakao kako će ih iskoristiti za današnji doručak.

Novi model fiskalizacije u Srbiji, kako se procenjuje, doneće privredi godišnje uštede oko 10 miliona evra, a svaka firma dobiće najmanje po 200 evra subvencija za uvođenje novih fisklanih uređaja. Ova novina biće i efikasno sredstvo u borbi protiv sive ekonomije.

Novi sistem fiskalizacije podrazumeva da postoji uređaj, koji je sve vreme u onlajn komunikaciji sa Poreskom upravom. Svaka komunikacija i transakcija registruje se na softveru, odnosno serveru Poreske uprave što će pomoći poreskim inspektorima da mogu lakše da utvrde ko ne izdaje račune i gde treba da se uputi poreska kontrola.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading