ŠTA TAČNO KOŠTA TOLIKO?! BAŠ NEMA SMISLA! Beograđanka u šoku: Naplatili joj slanje mejla 30 dinara
Alo

- Tražila sam samo da mi pošalju skeniran račun na mejl. Slatko sam se nasmejala kad sam shvatila da je slanje mejla 30 dinara. Šta tačno košta toliko - pita se dvadesetpetogodišnja A.P. iz Beograda.

Bez obzira što je njoj simpatično, nekima baš i nije. Tarifa za štampanje preko mejla je stavka koja se već određeno vreme naplaćuje, naročito u fotokoprinicama, a treba napomenuti da je ova usluga čak i poskupela u poslednjih nekoliko nedelja.

Iako možda niste primetili, ni heftanje papira neće proći besplatno. Nedavno je jedna beogradska fotokopirnica objavila da naplaćuje svaku uslugu zasebno, a ono što je mnoge iznenadilo jeste da se na računu posebno navodi "heftanje" kao usluga, potom "štampanje preko mejla".

U prvom slučaju, "heftanje po mestu" naplaćuje se 2 dinara, dok "štampanje preko mejla" košta celih 15.

Pojedine ljude je naplaćivanje heftanja iznenadilo, dok drugi nemaju problem s tim da se ono naplati, te su tako usledili razni komentari. Ipak, A. P. je iznenadilo što se slanje mejla naplaćuje 30 dinara.

- Razumela bih da postoji potrošni materijal. Ovo mi baš nema smisla - navodi A.P za Telegraf.

U ovo izazovno vreme, kada su skočile cene gotovo svih usluga, ne čudi to što pojedini pokušavaju da naplate i svoje usluge, koliko god izgledale nepotrebne. Poskupele su namirnice, energenti, gorivo, a kao posledica poskupelo je i sve ostalo.

U Srbiji je inflacija porasla u oktobru za 0,9 posto na mesečnom nivou, dok je na godišnjem dostigla 6,6 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Potrošačke cene su u oktobru porasle u odnosu na decembar 2020. godine za 6,4 odsto u proseku.

Prošlog meseca su, u poređenju sa septembrom, najviše poskupele cene transporta, za 1,8 posto, odeće i obuće za 1,6 procenata, te hrane i bezalkoholnih pića za 1,3 odsto.

Rast cena na mesečnom nivou zabeležen je takođe u kategorijama: stan, voda, električna energija, gas i druga goriva za 0,9 posto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,6, restorani i hoteli i obrazovanje za po 0,5 procenata, alkoholna pića i duvan za 0,3, rekreacija i kultura za 0,2 i u grupama komunikacije i zdravstvo za po 0,1 odsto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading