SRBI UPLAĆUJU OSIGURANJE I ZA KUĆNE LJUBIMCE Evo koliko košta i šta ako vas pas ujede
Shutterstock

Za sada se u Srbiji mogu osigurati samo psi i mačke. Da biste ih osigurali morate da imate potvrdu veterinara da je ljubimac zdrav, vakcinisan protiv besnila, očišćen od parazita, mikročipovan.U zavisnosti od toga kojom visinom finasija raspolažete, možete da platite različite pakete.

- Basic paket pokriva troškove lečenja, hirurške intervencije.

- Standard paket pokriva osim lečenja i uginuće ili eutanaziju

- Premium paket je najskuplji, uključuje sve iz prva dva paketa plus štetu koju ljubimac učini prema trećim licima.

Shutterstock

 

 

Cenu osiguranja određuje i to da li ćete svog ljubimca osigurati na 3, 6 ili 12 meseci. Takođe, rasa i godine starosti mogu odrediti cenu polise osiguranja. Interesantno je da je osigurati mačku skuplje, nego psa.

Za osiguranje mačaka od 5.000 do 15.000 dinara

Savki treći stanovnik u Srbiji ima bar po jednog kućnog ljubimca. Tanka je linija u popularnosti između psa i mačaka. Jedino što ih razlikuje je to se mačke najčešće udomljuju dok se psi uglavnom kupuju. Ali, ipak je osigurati mačku skuplje.

Osiguranje mačke u Basic paketu na tri meseca koštaće vas 4.630, za šest meseci 7.938, a za dvanaest meseci 13.230 dinara.

Standard paket je nešto skuplji, pa osiguranje na tri meseca košta 5.350 dinara, na šest meseci 9.172, a za godinu dana 15.288.

Premium paket je najskuplji je i njegova cena za godinu dana iznosi 15.692, za šest meseci 9.415, dok je za tri meseca cena 5.492.

Osiguranje pasa nešto jeftinije od mačaka

Psi po mnogim anketama prednjače kao kućni ljubimci. Ako želite da spavate mirno u slučaju bolesti povreda ili napada vašeg psa, to će vas i koštati, a dosimo vam informacije i koliko.

Osnovni paket za pse u periodu od tri meseca iznosi 3.850, od šest meseci 6.615, a u periodu od godinu dana 11.025 dinara.

Standardni paket za tri meseca koštaće vas 4.784, za šest 8.202, a za dvanaest 13.671 dinar.

Cena premium paketa za tri meseca iznosi 4.926, za šest 8.445, dok je za dvanaest meseci 14.075 dinara.

Šta ako vaš pas ujede nekog?

Ako vaš pas napadne ili ujede neku osobu na teritoriji Srbije, štetu koju vaš ljubimac nanese drugima naplaćuje osiguranje, ali za to morate kupiti premium paket koji vas godišnje košta oko 14. 000 dinara.

Osiguravajuća kuća je u obavezi da nadoknadi štetu nastalu zbog povrede tela, narušavanja zdravlja i oštećenja ili uništenja stvari trećih lica koju je pas načinio ujedom.

Kao oštećena strana od napada psa ne možete naplatiti štetu

- za pretrpljen fizički bol iduševni bol, smrti bliskog lica i za pretrpljen strah.

- za gubitak zarade prilikom izostanka sa posla,

- ako je do događaja došlo tokom organizovanih borbi pasa

- zbog oštećenja, uništenja ili gubljenja novca, čekova ili hartija od vrednosti ili njihovih posledica

Takođe, treba znati da se ovakvo osiguranje odnosi samo na situacije nastale u Srbiji i da se ne mogu osigurati bolesni kućni ljubimci i ljubimci sa invaliditetom. Starosno doba i rasa su bitni za osiguranje jer se mogu osigurati manje i srednje rase pasa i mačaka od 3 meseca do 8 godina, dok je kod velikih rasa ograničeno na 5 godina.

 

Komentari (0)

Loading