novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Frilenseri su postali ključni za mnoge kompanije koje žele da smanje troškove zaposlenih i prostora, smatra Yoav Hornunga, vođe vertikalnog marketinga i inovacija u Fever-u.

Izveštaj MBO Partnersa iz oktobra 2023. godine pokazuje da frilenseri mogu zaraditi i šestocifrene sume. Broj nezavisnih radnika koji zarađuju 100.000 dolara ili više godišnje povećao se za 53% između 2021. i 2023. godine, piše CNBC.

Uslugama za koje ljudi angažuju nezavisne stručnjake stalno raste potražnja, a frilenseri traže najbolje prilike za zaradu u skladu sa svojim veštinama.

Najtraženiji poslovi i koliko se može zaraditi

Freelancer.com je identifikovao pet traženih poslova koje možete raditi od kuće, a prema njihovoj bazi podataka, možete zaraditi i više od 100 dolara po satu:

  • Programiranje – prosečno 250 dolara po satu
  • Razvoj i upravljanje e-trgovinom – prosečno 250 dolara po satu
  • Grafički dizajn – prosečno 140 dolara po satu
  • Pretvaranje zvuka u tekst – prosečno 200 dolara po satu
  • Kreativno pisanje – prosečno 140 dolara po satu

Potražnja za stručnjacima koji se bave izradom e-prodavnica naglo je porasla, a globalno tržište e-trgovine u stalnom je porastu, posebno tokom pandemije koronavirusa, kada su mnoge kompanije prešle na online poslovanje.

Freelance poslovi mogu biti kratkoročni ili dugoročni, plaćeni po satu ili po projektu. Kao frilenser, možete se istaći stvaranjem digitalnog portfolija i promovisanjem svojih veština na platformama kao što su Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TaskRabbit i drugim sličnim platformama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading