POSLE VIŠE OD 20 GODINA: Poznati proizvođač sladoleda zatvara fabriku, bez posla ostaje 52 radnika
Foto: Shutterstock

- Nakon pažljivog razmatranja, doneli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH sa 1. decembrom ove godine, navedeno je u saopštenju za javnost.

Kako dodaju, ta odluka će rezultirati gubitkom 52 radna mesta u Bih, a najavili su i da je prioritet Leda da pruži pomoć kolegama na koje ta odluka direktno utiče.

Proizvode te kompanije za tržište BiH nastaviće da proizvode njihove druge proizvodne kompanije. U saopštenju Leda se dodaje kako će nekoliko stotina zaposlenih, od ukupno 3.500 u kompaniji, u sektoru logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija nastaviti da radi u toj kompaniji u Bosni i Hercegovini.

Ledo je u Čitluku počeo da radi 2000. godine, a u njihovim pogonima se pakovala smrznuta hrana i proizvodili sladoledi.

Fortenova je 2021. godine prodala Ledo za 615 miliona evra kompaniji Nomad Foods Limited, sa sedištem na Britanskim Devičanskim Ostrvima, koja je najveći evropski i treći najveći globalni igrač na tržištu smrznute hrane. Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods limited tada su potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastojala od društava Ledo plus d.o.o. Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. iz Srbije i nekoliko manje povezanih društava.

 

(Izvor: Poslovni.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading