"TRENUTNO NE ISPUNJAVATE OČEKIVANJA FIRME": Kažnjavaju radnike koji previše rade od kuće
Foto: Shutterstock

Kompanija Amazon prati i kažnjava svoje zaposlene u SAD zato što ne provode dovoljno vremena u kancelarijama kompanije, piše Gardijan.

List navodi da se u mejlu, koji je Amazon poslao nekim zaposlenima, upozorava da oni " trenutno ne ispunjavaju očekivanja da se pridruže kolegama u kancelariji bar tri puta nedeljno".

U te mejlove je imao uvod Fajnenšl tajms (FT), a diskutovalo se o njima i na anonimnoj platformi Blajnd. Iz teksta mejla proizilazi da je on poslat radnicima Amazona koji su dolazili u kancelariju manje od tri dana u nedelji tokom pet ili više od poslednjih osam nedelja.

Neki zaposleni su odgovorili da su ovaj mejl dobili greškom, a nadležne službe Amazona su ih pozvale da razjasne taj problem sa odeljenjem za ljudske resurse. Amazon je poslednji u nizu poslodavaca koji želi da podstakne radnike da se vrate u kancelariju, ali ta politika izaziva nezadovoljstvo.

- Kompanija Amazon nameće rigidan sistem upravljanja i uvodi kazne, pokušavajući da kontroliše i ućutka radnike -  smatra direktor koalicije Atina koja štiti ranjive grupe stanovništva, Rajan Gereti.

U martu je Epl počeo da preti kaznama radnicima koji se nisu vratili u kancelariju na pola radnog vremena, a Ilon Mask je odmah nakon preuzimanja Tvitera zatražio od zaposlenih da provode puno radno vreme u kancelariji.

Pandemija korona virusa je prisilila veliki deo radne snage da radi od kuće, uključujući i radnike u tehnološkom sektoru. Prema studiji agencije Morning kansalt, u maju 2022. godine je 48 odsto zaposlenih u tehnološkom sektoru reklo da rade na daljinu, a utvrđeno je da većina tehnoloških radnika, 85 odsto, sada radi potpuno na daljinu ili u hibridnom režimu.

Radnici nisu zainteresovani da se vrate starom načinu života pre pandemije virusa korona, dodaje se u pomenutoj studiji, pošto je tri od pet radnika u tehnološkom sektoru reklo da ne želi povratak u kancelariju sa punim radnim vremenom, piše Telegraf biznis.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading