Regruter u Google-u vas savetuje: Koristite OVO kad pišete CV - bićete iznenađeni!
EPA/HAYOUNG JEON

To je „najbolja opcija za varanje pisanja CV-ja“, rekla je strateg za karijeru Madelin Makado za CNBC Make It. I postoje različiti načini da ga koristite. Možete da zamolite bota da optimizuje vašu biografiju za datu poziciju, na primer, ili da ga zamolite da izvuče ključne reči iz opisa posla da ih uvrsti u vaš CV.

Bivši Google regruter Nolan Črč zalaže se da ga koristite za sređivanje vaše biografije na različite načine.

„Previše je lako koristiti alate kao što su ChatGPT ili Grammarly da vam pomognu ne samo sa interpunkcijom i gramatikom, već i sa sažetošću“, kazao je on, prenosi CNBC Make It.

Črč, sada izvršni direktor tržišta talenata Continuum, nedavno je koristio alat da pomogne prijatelju sa njegovom biografijom. Njegov cilj je bio da CV svog prijatelja učini sažetijim i „neverovatno je koliko je bio dobar“, naveo je on o botu.

Alat za bolje rezultate

Črč je jednostavno kopirao i nalepio biografiju u ChatGPT-u i tražio da skrati biografiju.

Za šta god da odlučite da koristite alatku, od provere pravopisnih grešaka do izrade cele radne biografije, Črč podseća svakoga da pregleda rezultate ChatGPT-a. Iako mu se dopalo kako je bot krojio CV njegovog prijatelja, želeo je da napravi još jedno podešavanje čak i nakon što je dobio rezultate.

Postoji još jedan razlog zašto se Črč zalaže za korišćenje ChatGPT-a u biografiji: Pomaže vam da budete u toku sa najnovijom tehnologijom.

Kao zaposleni, „treba da koristite alate koji će vam pomoći da postignete bolje rezultate“. Ta tehnologija bi mogla da vam pomogne da budete produktivniji, da osigurate da je vaš rad pregledniji i da vam pomogne da primenite prakse koje na kraju takođe čine vaš tim efikasnijim.

„Ako ne koristite alate koji vam mogu pomoći da napravite neverovatan CV, pretpostavljam da nećete koristiti alate koji će vam pomoći da budete neverovatan zaposleni“, zaključio je on, a prenosi Bizlife.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading