bankrot pepka
Foto: Printscreen/Foto: Shutterstock

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Dana 26. jula 2023. godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama "Steinhoff International Holdings", a kako bismo sprečili dalje spekulacije ovim putem vas obaveštavamo da stanje "Steinhoff International Holdings" neće uticati na poslovanje „Pepco N.V. Group“ (PEPCO).

PEPCO kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od „Steinhoff International Holdings“.

U julu 2023. godine, PEPCO kompanija je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za devet meseci su porasli za 19,3% uz konstantan kurs, dostigavši 4,2 milijarde evra, prenosi N1.

PEPCO kompanija, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku naših vernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja.

Grupa je u junu 2023. godine uspešno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrednosti od 375 miliona evra, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrednost upisa bila je višestruko veća od ponude. Nakon uspešne emisije obveznica, PEPCO kompanija je dobila pozitivne ocene od tri vodeće rejting agencije –„ Fitch“, „S&P“ i „Moody’s“, koje su konstatovale solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta – kao rezultat programa razvoja lanca prodavnica, obima i atraktivnosti ponuda u vrednosnom segment."

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading